avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 210 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cheltuiele de bloc in proprietate in comune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cheltuiele de bloc in proprietate in comune

Buna ziua, sunt proprietar in cota parte 1/2 de un apartament.
In apartament respectiv, momentan, nu lociueste niman, dar ceva cheltuiele sunt la fel.
Ca proprietar in cota parte, ce obligatie am de plata de cheltuiele respective?
Am intentia, peste ceva timp, sa m-a mut in apartament, unde are drept de loccuinta si fosta mea concubina, care si ea are o cota parte de 1/2: viitoare cheltuiele (de bloc, incalzire, ecc) trebuie platite in totalitate de mine dac ea no locuieste in apartament?
Merci de esplicatie!!
Cel mai recent răspuns: Giuliano Piccoli , utilizator 10:06, 20 Octombrie 2011
Modalitatea de achitare a obligatiilor individuale de intretinere lunara este o problema care o hotarasc coproprietarii
Asociatia de proprietari este interesata strict sa perceapa cota intretinere pe apartament ,
indiferent care dintre coproprietari isi asuma responsabilitatea platii
In situatia in care,apartamentul acumuleaza restante la plata cotelor lunare de intretinere in temeiul art 50 din L nr 230/2007 "asociatia de proprietari are dreptul ,de a actiona in justitie pe orice proprietar care se face vinovat de neplata cotelor de intretinere mai mult de 90 de zile de la termenul scadent"
Mai mult in temeiul art 51 din L nr 230/2007 ,asociatia de proprietari detine si privilegiu imobiliar cu rang prioritar asupra apartamentelor si asupra tuturor bunurilor mobile ale restantierilor pentru sumele datorate cu titlu de contributie la cheltuielile asociatiei de proprietari
Buna dimineata,

Da, trebuie sa platiti cheltuielile. Problema impartirii cheltuielilor intre cei doi coproprietari, d-voastra si fosta concubina, este o problema interna, ca sa zic asa, adica ii priveste numai pe coproprietari, nu pe terti.
Asadar, d-voastra platiti toate cheltuielile iar daca unele din acestea nu au legatura cu faptul ca numai d-voastra locuiti acolo - de exemplu repararea acoperitorii blocului, zugravitul casei scarilor, etc - atunci puteti sa obligati si pe fosta concubina sa contribuie cu jumatate din suma cheltuita.
MULTUMESC PENTRU INSTRUZIUNI SAU RASPUNSURI.
IEU, DORESC SA PLATESC COTA MEA DE CHELTUIELE, DAR ADMINISTRATOR NU ACEPTA SA PLATESC PARTEA MEA, VREA SI PARTEA DE FOSTA CONCUBINA.
ASA TREBUIE SA FIE??
MERCI
Da, dupa cum am scris deja, d-voastra trebuie sa platiti tot, dupa care o puteti chema in judcata pe fosta concubina pentru a va da jumatate din bani.
Cer scuze prin fact ca ma intoarc la argumentul asto.
Ieu am intentia sa ma mut in apartamentul respectiv numa pentru a nu plati incalzire in 2 locuri, dar, dac tot trebuie sa fie platit de mine, riman unde sunt, si apartament rimane
gol: nu loquiesc nic eu, nic fosta concubina.
In situatia asta atunc, cum procedease administrator?? Trimite in judecata ambedoi? si
judecator m-a obliga la plata si de parte ea de cheltuiele??
Merci

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuiele de bloc Giuliano Piccoli Giuliano Piccoli DEJA V-AM DERANJAT CU PROBLEMELE MELE DE CHELTUIELE DE BLOC, DAR, CRED CA NU AM ESPLICAT BINE PROBLEMA RESPECTIV: PRIN HOTARIREA JUDECATOREASCA SUN PROPRIETAR ... (vezi toată discuția)
Cheltuiele de bloc neplatite si mobila ecc. furate Giuliano Piccoli Giuliano Piccoli BUNA ZIUA, AM DIVENIT PROPRIETAR CU COTA 1/2 DE UN APARTAMENT, PRIN SINTINTA DE TRIBUNAL ARAD IN OCTOMBRIE 2010. IN APARTAMENT ERAU CA CHIRIASI (CU CONTRACT ... (vezi toată discuția)
Tulburarea de posesia si locuinta ?? Giuliano Piccoli Giuliano Piccoli DEJA AM PUS INTREBARE LA VOI CU O APARTAMENT IN COPROPRIETATE INDIVISA CU COTE PARTE DE 1/2 CO FOSTA MEA CONCUBINA. LUNI (PESTE 3 ZILE) AM ACORD CA PRIETENA ... (vezi toată discuția)