avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 274 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... buna seara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

buna seara

am si eu o intrebare!sotul meu a primit certificat de mostenitor in urma decesului tatalui,iar mama sa primind uzufruct viager.vreau sa stiu daca dupa moartea mamei sale fratele lui se mai poate baga sa mai ceara ceva?
multumesc
Cel mai recent răspuns: anutza_vio , utilizator 23:15, 22 Octombrie 2011
apartamentul era al ambilor soti ,ambii erau proprietari,iar acum dupa moartea sotului adica a socrului meu soacra a impartit totul in mod egal mai putin acest apartament care a vrut sa-l dea sotului meu.si exact asta a facut,a facut un certificat de mostenitor in care scrie ca x adica sotul meu primeste nuda proprietate asupra imobilului cu dreptul de proprietate fortata asi perpetua asupra tuturor partilor din imobil.iar soacra mea primeste uzufruct viager asupra bunurilor imobile!vreau sa stiu ce se intampla dupa moartea soacrei in cazul asta?poate fratele lui sa se razgandeasca si sa-si ceara partea din apartament o data ce a renuntat acum la ea?
Ar putea ataca contractul ca fiind donatie simulata.
multumesc asta am vrut sa aud!sotul meu nu ma intelegea ca fratele lui ar putea sa mai faca ceva!ma bucur ca am avut dreptate si nu vreau sa ma gandesc ce va urma!
Ce a facut doamna? Fiind apartament comun al sotilor 1/2 ii apartine doamnei care e in viata! restul de 1/2 se dezbatea prin mostenire intre sotie si sotul dvs ca ziceti ca fratele sotului a renuntat! Sa inteleg ca dupa dezbatere soacra dvs a vandut sau donat si partea dansei de 1/2 din apartament sotului dvs facandu l nud proprietar si ea rezervandu si uzufructul care va inceta la moartea ei. Uzufructul fiind incesibil, nu se poate tranmite.
ce inseamna incesibil,si nu se poate transmite?

Alte discuții în legătură

Uzufruct viager d_cristina23 d_cristina23 Buna Ziua! Am si eu o intrebare. Dupa moartea tatalui sotul meu, impreuna cu cei 2 frati si mama lui au mostenit de la tatal lor apartamentul in care au ... (vezi toată discuția)
Subiectul etern:mostenirea de familie... iannnis iannnis buna ziua! Va rog un sfat in legatura cu o mostenire.Mama sotiei,singura la parinti,a mostenit de la parinti ei prin moartea lor care s-a petrecut demult o ... (vezi toată discuția)
Succesiune mama marryradu marryradu Buna seara. Mama mea a decedat pe 23.1.2022 si eu cu fratele meu suntem singurii mostenitori. Eu am handicap grad2 si pensie de boala. Diagnosticul epilepsie, ... (vezi toată discuția)