avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1249 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Judecarea in lipsa si invocarea unei exceptii
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Judecarea in lipsa si invocarea unei exceptii

Considerati corecta practica unor instante de judecata care, daca in legatura cu solutionarea unei cauze, invoca din oficiu o exceptie si daca constata ca la data la care a invocat exceptia partile sunt lipsa dar a fost ceruta judecarea cf.art.242 (2)cpc, ramane in pronuntare fara a pune in discutie contradictorie exceptia?
Da, este adevarat, s-a solicitat judecarea in lipsa dar..cu repsectarea dreptului la aparare. Daca in legatura cu acea exceptie partile pot da lamuriri, nu e mai corect sa li se comunice prin citatie sau o adresa prin care li se pune in vedere sa raspunda la exceptia invocata?
Cel mai recent răspuns: ivasi , utilizator 00:28, 20 August 2016
Contestatia in anulare este reglementata de preved.art.503-508 NCPC,din cele prezentate de dvs. nu sunt motive de contestatie in anulare.
danpopescu2011 a scris:

Contestatia in anulare este reglementata de preved.art.503-508 NCPC,din cele prezentate de dvs. nu sunt motive de contestatie in anulare.

eu am sa merg pe 503 alin 4..puteti sa-mi spuneti de ce nu ar merge?fiti avocatul diavolului,va rog.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Art. 137 alin. 2 c.pr. civ anonim anonim ce-mi puteti spune despre respingerea unei actiuni ca inadmisibila, pe o exceptie, neridicata de instanta in sedinta....este legala....? (vezi toată discuția)
Inscris privind judecarea in lipsa caprice caprice In cazul unei citatii din partea unei judecatorii aflate intr-un alt judet(citatie primita in urma unei contestatii) daca pe citatie se specifica faptul ca in ... (vezi toată discuția)
Prima zi de infatisare in contestatie la executare kimbao kimbao Salutare Daca prima zi de infatisare e ziua cand partile sunt legal citate si pot pune concluzii...sa inteleg ca se refera la concluzii pe fond sau la orice ... (vezi toată discuția)