avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1236 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general achizitie autoturism
Discuție deschisă în Contabilitate în general

achizitie autoturism

Buna ziua,
Ca diriginte de santier ma ocup de verificarea multor santiere de constructii in toata tara.Care sunt conditiile de trecere pe cheltuieli a unui autoturism cumparat pentru deplasari.Combustibilul se poate deduce? Daca da, in ce conditii?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 20:50, 23 Octombrie 2011
Va multumesc. Voi reveni cu siguranta dupa aparitia codului fiscal pe 2012.Da, sunt hotarat sa cumpar un autoturism pe PFA. Acum e tarziu s-o trec de pe persoana fizica pe PFA ptr ca devine o procedura cusuta cu ata alba.Nu deduc cca 20000 roni dar...la anul voi face. Daca nu cumva se vor da niste "indicatii pretioase" si ne termina de tot.:hammer:
Cursul de schimb euro/ron pentru stabilirea limitei de "intrare" in randul platitorilor de TVA a ramas cel din data intrarii Romaniei in UE, respectiv undeva la 3,63 ron/euro?

Cursul de schimb este cel de la data aderarii Romaniei la Uniunea Europeana si este 1 euro = 3,3817 lei.

Cu mare placere.:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitie masina pe firma - deductibilitatea cheltuielilor ContSters156394 ContSters156394 Doresc achizitia unui automobil pe firma, care va fi utilizat pentru livrarea de marfuri catre clientii firmei. Este deductibila aceasta cheltuiala si ... (vezi toată discuția)
Deductibilitatea pentru autoturisme saaa saaa Din OUG noua imi poate spune cineva ce anume se deduce legat de autourismele de serviciu? Intr-o parte am inteles ca nu se mai deduce nimic, azi am citit ce ... (vezi toată discuția)
Combustibil,contract locatiune,tva contract locatiune dupa 1 mai 2009??????????? anamariacelik anamariacelik pot fi deduse cheltuielile cu un autoturism luat in locatiune dupa 1 mai 2009?Ma refer la:rata de locatiune,TVA,combustibil si eventualele reparatii sau ... (vezi toată discuția)