Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.
Am si eu o intrebare. Am anuntat angajatorul ca sunt insarcinata acum o saptamana, iar a doua zi mi-a suspendat contractul de munca (cel de baza-de 8 ore) pe motivul unei cercetari disciplinare, care am inteles ca dureaza maxim o luna. In paralel mai am alt contract de munca de 4 ore, care are doar doua luni vechime. In aceasta situatie mai pot beneficia de indemnizatia de crestere copil? Ce implicatii poate avea si o eventuala penalizare cu inca 10 zile de suspendare? Va multumesc.
....deci dupa cele 9 luni de somaj as putea sa continui cu concediu medical fara sa ma angajez nicaieri? in timpul concediului medical cine imi plateste mie contributiile la stat si unde ar trebui sa ma adresez eu cu acest concediu medical?
Daca puteti sa imi dati un sfat: am nascut in Canada, copilul primind un certificat de nastere canadian. Am lucrat pana inainte sa nasc, in Romania. Vreau sa intru in concediu de ingrijirea copilului pana la 2 ani, unde locuiesc impreuna cu copilul.
Credeti ca pot sa depun certificatul canadian la dosar sau e necesar sa intocmesc unul romanesc, procedura care necesita timp relativ lung?
multumesc