avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajari fara concurs
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajari fara concurs

Unde trebuie sa semnalez daca la institutia in care lucrez se fac angajari fara concurs?
X-(
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 17:32, 24 Octombrie 2011
Nu mentionati despre ce tip de institutie este vorba,si daca angajarile fara concurs sunt pt. posturi contractuale sau pt.functionari publici.
Hobitzi a scris:

Unde trebuie sa semnalez daca la institutia in care lucrez se fac angajari fara concurs?
X-(


Daca lucrati in sectorul bugetar :
- in cazul ocuparii unor posturi de functionari publici , sesizati ANFP - Agentia Nationala a Functionarilor Publici

- in cazul ocuparii unor posturi de personal contractual sesizati forurile superioare institutiei in care lucrati.


Este vorba de o institutie bugetara,din domeniul cultural-artistic.Nu sunt in clar cu ce inseamna exact post de functionar public si post de personal contractual(dar banuiesc ca in cazul nostru este postul artistic respectiv postul administrativ),dar aceste angajari se fac deopotriva la personalul artistic cat si cel administrativ,de ani de zile fara concurs atunci cand anumite interese personale o cer.Nu se consulta nici macar forurile competente cu caracter consultativ din cadrul institutiei,afli doar cu stupoare din cand in cand ca ai un nou coleg.Am semnalat acest fapt la un moment dat unui reprezentant al finantatorului,membru in consiliu administrativ al institutiei aceste nereguli,dar nu a luat masuri in acest sens.
Fiind unitate bugetara din dom. cultural,inaintati o sesizare catre departamentul de resort(resurse umane)din cadrul Minsterului Culturii,,sau catre Consiliul Judetean daca va aflati in subordinea directa a acestuia.
Pt. categoria functionarilor publici,sesizarea puteti sa o inaintati si catre ANFP(Agentia Nationala Functionarilor Publici).
Personalului salariat ,incadrat pe baza de contract de munca,din aparatul propriu al autorităţilor şi instituţiilor publice, care desfăşoară activităţi de secretariat, administrative, protocol, gospodărire, întreţinere-reparaţii şi de deservire, precum şi altor categorii de personal care nu exercită prerogative de putere nu intra in categoria functionarilor publici.
Funct. publici desfasoara activitate pe baza de raport de serviciu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare unitate bugetara Bucklucica Bucklucica Buna ziua! Am o intrebare in ceea ce priveste posturile unice aflate intr-o unitate bugetara, respectiv postul de sef serviciu tehnic, care nu a fost ocupat de ... (vezi toată discuția)
Personal contractual kormi kormi buna ziua! am o nelamurire in legatura cu felul angajarii. ia 2008 am fost angajata la o institutie publica locala personal contractual( referent ... (vezi toată discuția)
Pot avea doua locuri de munca in sistemul bugetar? radu_antonescu radu_antonescu Sunt angajat al unei institutii bugetare. Intentionez sa ma inscriu la un concurs pentru ocuparea unei pozitii (titular) in invatamantul superior de stat. In ... (vezi toată discuția)