avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajare unitate bugetara
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajare unitate bugetara

Buna ziua! Am o intrebare in ceea ce priveste posturile unice aflate intr-o unitate bugetara, respectiv postul de sef serviciu tehnic, care nu a fost ocupat de 5 ani si am dori sa-l scoatem la concurs.In ce masura este posibil acest lucru?Posturile unice pot fi tinute blocate?
Cel mai recent răspuns: Bucklucica , utilizator 11:16, 14 Mai 2013
Nu. Va trebuie sa va adresati Agentiei nationale a functionarilor publici.
@ Bucklucica

1. Este vorba despre post de functionar public sau personal contractual?

2. Angajarile in sectorul bugetar au o anumita procedura ... regula 7 plecati , unul angajat sau daca este post unic.

3. ANFP-ul nu are legatura cu personalul contractual ...
Nu e post de functionar public.
Daca nu e functionar public atunci puteti organiza concursul pentru ocuparea respectivului post fara a anunta ANFP.
art.22 din OUG nr.34/2009:
......
(2.2) Ocuparea posturilor vacante din ministere, precum şi din alte instituţii şi autorităţi publice din subordinea/coordonarea Guvernului sau a ministerelor, finanţate integral de la bugetul de stat, cu excepţia celor a căror ocupare a fost deja aprobată de Guvern prin memorandum şi a celor prevăzute la alin. (21), se aprobă numai de Guvern, prin memorandum, iar urmărirea încadrării în procentul de maximum 15% prevăzut la alin. (2) se realizează pe totalul posturilor vacante din aceste instituţii.

(2.3) Ordonatorii principali de credite ai instituţiilor prevăzute la alin. (2.2) au obligaţia să transmită lunar, până pe data de 15 a fiecărei luni, pentru luna anterioară, la Ministerul Finanţelor Publice, numărul total al posturilor care s-au vacantat şi care nu au fost ocupate în condiţiile prevăzute la alin. (2).

(2.4) Prin excepţie de la prevederile alin. (1), ordonatorii principali de credite ai bugetelor locale pot aproba ocuparea prin concurs sau examen a posturilor vacante unice din cadrul instituţiilor şi autorităţilor publice ale administraţiei publice locale, exclusiv cele din unităţile de învăţământ preuniversitar de stat şi cele prevăzute la alin. (2.1), cu încadrarea în cheltuielile de personal aprobate prin buget.

(2.5) Ocuparea posturilor prevăzute la alin. (2.4) se face numai după obţinerea avizului favorabil al Guvernului, prin notă iniţiată de Ministerul Administraţiei şi Internelor, la propunerea prefectului, pe baza solicitărilor temeinic justificate ale ordonatorilor principali de credite ai bugetelor locale. Procedura de transmitere a solicitărilor de ocupare a posturilor se aprobă prin ordin al ministrului administraţiei şi internelor.

(2.6) Prin post unic, în sensul alin. (2.4), se înţelege:
a) acel post ale cărui atribuţii, prin conţinutul şi natura lor, sau responsabilităţi stabilite nu se regăsesc într-o altă componentă organizatorică; ori
b) un post dintre posturile aflate în compartimentele în care există numai posturi vacante.

Alte discuții în legătură

In ce conditii poate fi angajata o persoana intr-o primarie Tpopa Tpopa Buna seara! As dori sa aflu in ce conditii poate fi angajata o persoana intr-o primarie, indiferent sub ce forma , care sa poata indeplinii diverse activitati ... (vezi toată discuția)
Angajare dragneaiancu dragneaiancu daca la o institutie publica este nevoie de personal, iar posturile sunt blocate, se poate angaja prin dispozitiz directorului, temporar??? (vezi toată discuția)
Angajare in instittutie publica( spital) stelarman stelarman Buna dimineata! Care este legea in vigoare care interzice angajarile in sistemul sanitar?! (vezi toată discuția)