avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 293 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Anvelope pe partea cu tractiune?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Anvelope pe partea cu tractiune?

daca am tractiune pe fata trebuie sa pun si pe partea din spate anvelope de iarna ?
Cel mai recent răspuns: ContSters184021 , utilizator 02:11, 29 Octombrie 2011
Anvelopele de iarna sunt obligatorii pe toate rotile.In ordonanta se specifica faptul ca autovehiculelel trebuie sa fie echipate cu cauciucuri de iarna.
E nevoie ca toate anvelopele sa fie de iarna pt ca derapajul nu se produce numai pe rotile motoare ci si pe celelalte.
"Toate rotile" inseamna si roata de rezerva? Adica 5?
Altfel, daca faceti o pana, inlocuiti cu rezerva si daca va "depisteaza" cineva cum ca una dintre roti nu este cauciuc de iarna...
Cu anvelope de iarna orice derapaj devine astfel exclus. Este logic :)
Am o propunere: un proiect de lege pentru anvelope off-road obligatorii. Cu crampoane sau chiar senile. Daca traversati o portiune de drum cu lucrari, fara asfalt?
Pentru a evita accidentele stradale si pietonii ar trebui sa fie obligati sa poarte bocanci alpini si sa fie obligatoriu echipati cu piolet si coltari la traversarea strazii. Obligatoriu si casca omologata. Exagerez sau sunt doar intelept si prevazator? :rofl:

P.S. Am uitat cordelina, ciocanul si ceva pitoni plus carabine, scarile pot fi alunecoase.

P.P.S. Nu ar fi mai simplu sa fie abrogata Legea gravitatiei? Intreb... nu sunt specialist.

Ultima modificare: Miercuri, 26 Octombrie 2011
ContSters184021, utilizator
Anvelopele de iarna este recomandabil sa fie puse pe partea de tractiune.
In lege se spune ca echiparea autovehiculelor este obligatorie cu anvelope de iarna pe drumuri acoperite de gheata, zapada, polei. Dar legea SPUNE clar "anvelope", fara a specifica numarul acestora. Deci nu este obligatoriu TOATE.
Deci, o concluzie logica este aceea ca minimul de anvelope este DOUA.
In textul legii nu este mentionat ca autovehicolul trebuie echipat INTEGRAL. Este la latitudinea conducatorului auto sa opteze pentru aceasta varianta de echipare.
PS: "Cu anvelope de iarna orice derapaj devine astfel exclus. Este logic."
Am derapat cu anvelope de iarna. Chiar daca am avut 50Km/h si tot n-am putut redresa masina pe gheata pentru a nu-l lovi pe cel din fata mea.
Ultima modificare: Miercuri, 26 Octombrie 2011
ArABela44, utilizator
Daca este autoturism sunteti obligat sa aveti toate cele 4 roti echipate cu anvelope de iarna(inscriptionate M+S; M-S; M/S; M&S) NUMAI cand circulati pe drumurile publice acoperite de zapada, gheata sau polei.Pentru autovehicule peste 3,5 tone este obligatoriu anvelope de iarna numai pe rotile de tractiune

Alte discuții în legătură

Anvelope pentru zapada lemia50 lemia50 Buna ziua.Pana la urma ,cand devin obligatorii anvelopele de zapada,incepand cu 1 noiembrie sau la circulatie pe drumuri cu zapada?Am inteles ca legea se ... (vezi toată discuția)
Amenda circulatie! ionutpiscot ionutpiscot buna seara,cine poate sa mi spuna si mie cum sta treaba cu anvelopele de iarna?daca nu e zapada se da amenda in cazul in care nu am pe masina anvelope de ... (vezi toată discuția)
Anvelope de iarna Pilu Pilu Buna ziua, as avea o intrebare, daca ma poate ajuta cineva. Anvelopele de iarna pentru autoturisme trebuie obligatoriu montate acum cu 1 noiembrie (asa zicea ... (vezi toată discuția)