avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... anii de facultate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

anii de facultate

Buna ziua,

stiu ca anii de facultate (la stat) se calculeaza pentru stabilirea pensiei.As dori sa stiu daca exista o lege si pt anii de facultate la particular(zi).Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Carmen Muraru , Avocat 08:24, 22 Septembrie 2008
~ Conținut șters la cerere ~
marinescuraluca a scris:

Buna ziua,

stiu ca anii de facultate (la stat) se calculeaza pentru stabilirea pensiei.As dori sa stiu daca exista o lege si pt anii de facultate la particular(zi).Va multumesc


In sistemul public se asimileaza stagiului de cotizare si perioadele necontributive, denumite in continuare perioade asimilate, in care asiguratul a urmat cursurile de zi ale invatamantului universitar, organizat potrivit legii, pe durata normala a studiilor respective, cu conditia absolvirii acestora. Prin urmare, legea nu face vreo distinctie intre invatamantul de stat si cel particular.
Asiguratul beneficiaza de perioadele asimilate, daca in aceste perioade nu au realizat stagii de cotizare in conditiile legii nr.19/2000.
Va multumesc pentru raspunsuri.O zi buna in continuare.
daca facultatea este acreditata se aplica aceleasi dispozitii ale legii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anii de studiu la o universitate particulara se iau in considerare la pensie? ContSters135976 ContSters135976 Buna ziua.Am citit pe aici ca anii de facultate se iau in cosiderare la pensie, dar daca am facut facultatea la o univ particulara? Sa o iau de la inceput ... (vezi toată discuția)
Facultatile absolvite - luate in considerare la pensie ? Manuela23 Manuela23 [i]\" În sistemul public de pensii se asimilează stagiului de cotizare și perioadele necontributive, denumite în continuare perioade asimilate, în ... (vezi toată discuția)
Facultate/vechime niculinu niculinu Sunt student in ultimul an, si nu am carte de munca (am22 de ani) , vreau sa stiu daca este adevarat ca pot sa imi trec ca vechime facultatea in cartea de ... (vezi toată discuția)