avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... 25% studii superioare Politie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

25% studii superioare Politie

Buna ziua! Lucrez Politia de Frontiera incadrat ca agent si as dori sa stiu daca pot beneficia de ajutorul pentru studii superioare. Sunt absolvent de Drept, specializarea Studii Juridice.Daca da care este baza legala?
Cel mai recent răspuns: emynem07 , utilizator 13:03, 25 Noiembrie 2008
vedeti O.G. nr. 38/2003 privind salarizarea si alte drepturi ale politistilor
nu gasesc articolul care face referire la cei 25% in o.u.g.38/2003.oare apare in modificarile ulterioare?in alta ordine de idei superiorii de la mine de la serviciu sustin ca acei 25% se acorda doar celor care lucreaza strict pe linie de cercetari penale(eu lucrez la controlul documentelor).as dori sa gasesc acest articol pentru ai putea contracara.
Ordinul M.A.I. nr. 318/2004 privind specialitatile studiilor superioare, cursurilor postuniversitare si ale titlurilor stiintifice care excepteaza ofiterii de la absolvirea cursurilor de capacitate profesionala/capacitate. Domeniile corespunzatoare studiilor superioare absolvite de agentii de politie pentru care beneficiaza de sporul salarial de 25%.
Procedura si conditiile de acordare a acestui spor sunt mentionate in Capitolul III din Ordin. Avand in vedere faptul ca domeniile specifice activitatii de politie sunt cele juridice si economice, ordinul le mentioneaza in mod expres, dar lasa posibilitatea acordarii acestui spor si celor care s-au pregatit in alte specializari.
Astfel, art. 7 alin. (1) prevede: "Studiile superioare corespunzatoare domeniilor de activitate pentru care agentii de politie beneficiaza de sporul salarial de 25% din salariul de functie, in conditiile legii, sunt cele juridice, economice, precum si pentru alte domeni".
buna dimineata!revin din nou pe marginea acestui subiect.am facut raportul catre seful meu cu privire la acordarea acestui spor.acesta l-a aprobat si a facut un raport motivat catre INSPECTORATUL GENERAL AL POLITIEI DE FRONTIERA(caruia ne subordonam nemijlocit) pentru aprobare.de la serviciul financiar a venit raspuns ca nu exista fonduri.mi s-au comunicat 2 termeni legali :art.25 din L500/2002 privind finantele publice si anexa nr.1, pct.1 din ordinul 1792/2002 pentru aprobarea normelor metodologice privind angajarea, lichidarea, ordonantarea si plata cheltuielilor institutiilor publice...ma rog titlul este mai lung.am gasit de internet aceste baze legale si le-am citit.intrebarea mea este:acest raport nu poate fi aprobat ACUM , iar banii sa imi fie dati din urma atunci cand vor exista?va multumesc!
In prezent art.25 din Legea nr.500/2002 are un alt continut , si anume : Controlul financiar preventiv delegat se exercita de
Ministerul Finanţelor Publice, conform legislaţiei în domeniu.

Raportul poate fi aprobat, iar plata sa se faca atunci cand au bani .

Alte discuții în legătură

Baza legala pentru promovarea din studii medii in studii superioare lenareg lenareg Care ar fi baza legala pentru promovarea din studii medii in studii superioare a personalului contractual dintr-o primarie , prin transormarea postului ... (vezi toată discuția)
Specialitatea studiilor ciobidan ciobidan Sunt încadrat pe o functie de agent de politie (studii medii). Din 2005, după absolvirea cu diploma de licenta a studiilor superioare, beneficiez de un spor ... (vezi toată discuția)
Plata contract fara buget noa noa Poate fi semnat un contract in conditiile in care institutia nu detine inca un buget? Care este baza legala pentru angajarea contractelor? (vezi toată discuția)