avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 604 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... baza legala pentru promovarea din studii medii in ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

baza legala pentru promovarea din studii medii in studii superioare

Care ar fi baza legala pentru promovarea din studii medii in studii superioare a personalului contractual dintr-o primarie , prin transormarea postului daca se schimba atributiile din fisa postului cu mai mult de 50%(ex post contractual arhivar cu studii medii aprobat in organigrama transformat in post contractual inspector gr.III -dupa transormare cum ar aparea in organigrama)?
Cel mai recent răspuns: aynyval , utilizator 17:08, 12 Mai 2013
Legea 330/2009, Anexa I art. 8. Problema e ca poti promova conform studiilor absolvite in specialitatea in care iti desfasori activitatea (adica nu ai cum sa avansezi din arhivar referent contabil sau asistent social, de exemplu). Daca persoana respectiva a absolvit facultatea de arhivistica, va fi promovat ca si consilier/expert grad II (nu mai exista grad III la personal contractual studii superioare), si va raspunde tot de arhiva.
Daca se ia in considerare Art 41 din Codul Muncii si aprobarea Hotararii Consiliului Local nu este posibila transformarea postului?
ma intereseaza sa stiu in ce conditii un agent de politie poate urca in grad...
@ aynyval

Art. 139 – (1) Gradele profesionale se acordă poliţiştilor cu respectarea condiţiilor legale, după cum urmează:
a) cu ocazia zilelor armelor, precum şi a Zilei Naţionale a României – “1 Decembrie”;
b) la absolvirea instituţiilor de învăţământ din structura Ministerului Administraţiei şi Internelor, precum şi a altor instituţii în care au fost pregătiţi pentru nevoile ministerului;
c) la încadrarea din sursă externă;
d) la trecerea agenţilor de poliţie în corpul ofiţerilor de poliţie;
e) la pensionare;
f) post-mortem.
(2) Pentru întregul personal căruia i se aplică prevederile Legii nr. 360/2002 privind Statutul poliţistului, cu modificările şi completările ulterioare, cu excepţia celui din Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră, ziua armei este 25 martie.
(3) Personalului încadrat în poliţie din sursă externă, în funcţii cu specializări prevăzute în fişa postului pentru studiile absolvite şi care a lucrat efectiv înainte de încadrare în asemenea specializări, inclusiv în funcţii didactice, i se acordă grade profesionale în raport de vechimea în specialitate, potrivit Anexei nr. 5.
(4) Agenţilor de poliţie care îndeplinesc condiţiile legale pentru trecerea în corpul ofiţerilor de poliţie li se acordă, indiferent de vechimea în activitate, gradul profesional de subinspector de poliţie.
(5) Pentru merite excepţionale, poliţiştii pot fi avansaţi în gradul profesional următor, înainte de îndeplinirea stagiului minim, în tot cursul anului, dacă îndeplinesc cumulativ următoarele condiţii:
a) au îndeplinit jumătate din stagiul minim al gradului profesional pe care îl deţin;
b) sunt apreciaţi în această perioadă cu calificativul de cel puţin “foarte bun”;
c) funcţiile pe care sunt încadraţi sunt prevăzute cu grade profesionale superioare celui deţinut;
d) au absolvit studiile sau /şi cursurile prevăzute de lege.
Art. 140 – Gradele profesionale se acordă funcţionarilor publici cu respectarea prevederilor legale, în cadrul claselor corespunzătoare nivelului studiilor.
Art. 141 – Promovarea în grade sau trepte a personalului contractual se face cu respectarea prevederilor legale.
- Ordinul MAI nr.300/2004 -
am inteles, dar imi puteti spune si cum? ex: sunt agent si vreau sa devin ofiter! trebuie sa fac o facultate, gen cea de drept sau trebuie sa absolv Aacademia de Politie?

Alte discuții în legătură

Promovare in functie superioara a personalului contractual roxanas roxanas personal contractual (functionar - arhivar, angajat la o institutie publica) care a terminat facultatea in anul 2011 (3 ani - sistem Bologna) si as vrea sa o ... (vezi toată discuția)
Salar diferentiat andreeapanican andreeapanican Buna ziua! sunt personal contractual , arhivar mai precis si vreau sa stiu daca aceea modificare a codului muncii referitoare la salariul diferentiat se aplica ... (vezi toată discuția)
Promovarea in functie conform studiilor absolvite florencesoleil florencesoleil Sunt secretar de scoala cu studii superioare de scurta durata, gradul I, vechime in munca de 22 ani. Acum am absolvit facultatea de drept (4 ani) si as dori ... (vezi toată discuția)