avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 196 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... specialitatea studiilor
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

specialitatea studiilor

Sunt încadrat pe o functie de agent de politie (studii medii). Din 2005, după absolvirea cu diploma de licenta a studiilor superioare, beneficiez de un spor de 25% din salariul funcției îndeplinite, ca urmare a analizării utilităţii studiilor superioare absolvite pentru domeniul în care îmi desfăşor activitatea (resurse umane).
Doar verbal, factorii de decizie mi-au comunicat faptul că vechimea în specialitatea studiilor este luată în considerare doar pentru studiile medii deoarece sunt încadrat pe functie de agent si nu si, din 2005, pentru cele superioare cu toate că sporul din salariul funcției îndeplinite este acordat tocmai pentru utilitatea studiilor superioare absolvite pentru domeniul în care activez, apreciat ca atare si de conducatorul institutiei.
Din punct de vedere juridic, poate fi apreciata ca vechime în specialitatea studiilor absolvite, perioada din 2005 și până în prezent, în acest context?
Mulțumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:25, 17 Mai 2016
ciobidan a scris:

....
Din punct de vedere juridic, poate fi apreciata ca vechime în specialitatea studiilor absolvite, perioada din 2005 și până în prezent, în acest context?
Mulțumesc anticipat!


Nu este considerata vechime in specialitatea studiilor absolvite , acea perioada. Trebuia sa fiti incadrat pe o functie pentru care se cerea studii superioare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vechime in specialitatea studiilor cocojamboemi cocojamboemi Buna ziua, Doresc sa ma ajutati si pe mine sa interpretez o chestiune in cazul vechimii in specialitatea studiilor. Pentru a se inscrie la un concurs in ... (vezi toată discuția)
Concurs recrutare administrația publică agario agario Bună ziua, la un concurs de recrutare pentru un post de conducere în administrația publică (secretar comuna) este obligatoriu masterul sau studiile ... (vezi toată discuția)
Carte de munca completata cu omisiune nicoleta81968 nicoleta81968 La multi ani! Carnetul de munca a fost completat in anul 2005, in baza diplomei de absolvire a studiilor superioare de scurta durata, din referent in referent ... (vezi toată discuția)