avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 413 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... folosinta gratuita
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

folosinta gratuita

am un teren obtinut in baza legii 15/2003 pentru tineri;
avand in vedere ca este in folosinta gratuita exista obligativitatea platii vreunei taxe sau impozit catre bugetul local; mie personal mi se percepe impozit teren concesionat.
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 16:08, 26 Octombrie 2011
Conform legii 15/2003 republicata dvs ati obtinut printr-o hotarare ce consiliu folosinta gratuita a terenului pe care v-ati/ va construiti locuinta proprietate personala.

Folosinta gratuita se refera la neplata contravalorii concesiunii - pentru ca dumneavostra v-a fost concesionat terenul pe perioada existentei locuintei conform Legii 15/2003 art 1, alin (2) -.

Conform Art 256 alin(3) din Codul Fiscal :

"(3) Pentru terenurile proprietate publică sau privată a statului ori a unităţilor administrativ-teritoriale, concesionate, închiriate, date în administrare ori în folosinţă, se stabileşte taxa pe teren care reprezintă sarcina fiscală a concesionarilor, locatarilor, titularilor dreptului de administrare sau de folosinţă, după caz, în condiţii similare impozitului pe teren."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit impus pe un teren care nu-ţi aparţine!? Şi retroactiv!!! Sandu Marian Sandu Marian În \"urbea\" noastră, primăria pretinde impozit (retroactiv pe 3 ani!) pe terenul aferent parcării de domiciliu! In acest scop se prevalează de o decizie ... (vezi toată discuția)
Impozit teren parohie mirunadinu mirunadinu Am contract de arenda cu Parohia comunei de mai multi ani. Recent curtea de conturi a facut un control la Primarie si a cerut ca eu ARENDASUL, PERSOANA ... (vezi toată discuția)
Bunuri publice de interes national c_onucu c_onucu Am in concesionare un teren care este bun public de interes national care este scutit de impozit conform Codului fiscal. Acest teren vreu sa il impart in 3 ... (vezi toată discuția)