avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... asigurare credit ipotecar(facultativa-obligatirie)
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

asigurare credit ipotecar(facultativa-obligatirie)

am un credit ipotecar la BCR din anul 2004,suma asigurata fiind de 13.700 euro.
Asigurarea s-a incheiat la BCR Asigurari pana in prezent ,pe suma de 15000 eoro,iar acum vreau sa schimb societatea de asigurare(o alta societate agreata de bcr). Pot face asta ? Sunt penalizata?
Si o alta intrebare:daca inchei asigurarea obligatorie (min. 20.000 euro) mai trebuie facuta alta facultativa?(suma de 20.000 euro acopera cu mult valoarea creditului)
Cel mai recent răspuns: Szekely Barna , Consultant asigurari 20:18, 30 Octombrie 2011
La prima intrebare va spun ca puteti schimba asiguratorul dar cu acordul bancii. N-ar trebui sa va impuna. La a doua intrebara va spun ca nu puteti sa atasati la dosar polita obligatorie in locul celei facultative. Nu suma asigurata conteaza ci riscurile asigurate le ia in considerare banca.
Asigurarea facultativa trebuie incheiata pentru minim 20.000 euro si care sa acopere minim cele 3 riscuri din asigurarea PAD.In aceste conditii nu mai sunteti obligata sa incheiati si asigurarea obligatorie. Orice modificare a asiguratorului se face cu acordul bancii,operatiunea fiind taxabila, iar acesta trebuie sa fie unul din cei agreati de banca.
Daca e agreata de BCR , e clar ca nu mai aveti nevoie de alta aprobare . Deci se poate face .
Adica practic Dvs ati girat cu un credit ipotecar ( casa ) creditul de o valoare mult mai mica ? Si daca aveati probleme de restituire de rate si se punea sechestru pe casa , erati pus in situatie de a fi evacuat . Poate ar trebui sa gasiti alte surse de girare .
Vedeti totusi daca accepta banca asigurarea obligatorie , dar in mod cert va trebui mentionat cesiune in favoarea bancii .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare pentru credit ipotecar la bcr mary_z13 mary_z13 buna ziua, Am un credit ipotecar la BCR de 10.000 Euro de acum 4 ani.Pana acum (anii trecuti)am dus asigurarea de 20 de euro, ce obligatorie si a fost ... (vezi toată discuția)
Asigurare pad si asigurare facultativa pentru un imobil ipotecat VandenAar VandenAar Buna ziua, In 2007 am contractat un credit ipotecar (42.150 euro) pentru un apartament cu valoarea declarata si acceptata in garantie - conform raportului de ... (vezi toată discuția)
Dubla asigurare locuinta AdrianGal AdrianGal Buna ziua Am o polita de asigurare facultativa a locuintei, aferenta unui credit ipotecar, cesionata in favoarea bancii. Banca ma obliga sa cesionez in ... (vezi toată discuția)