avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 615 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... cerere divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

cerere divort

Buna ziua, as vrea a divortez de sotul meu, desi acesta nu doreste. Motivele sunt multe, unul din ele cel mai important fiind bautura. as vrea sa divortez din vina ambilor soti. Nu am posibilitatea de a cere consiliere juridica si va rog sa ma ajutati cu o cerere, oricat de sumara ar fi. incerc sa compun singura motivele, dar nu pot cunoaste textul de lege.
Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: andreescugetta , utilizator 10:16, 26 Octombrie 2011
DOMNULE PREªEDINTE,

Subsemnatul(a) _________, domiciliat(ă) în_________, judeţul________, str.________, nr.___ , etajul___, apart.___, în contradictoriu cu soţia(soţul) meu________ domiciliat(ă) în________ , judeţul________, str.______, nr._______, etajul___, apart.___, formulez prezenta

CERERE DE DIVORŢ
pentru ca prin hotărârea pe care o veţi pronunţa să dispuneţi:
- desfacerea căsătoriei încheiate între subsemnatul(a) şi pârâtul(a) ______, la data de_____ şi înscrisă în registrul de stare civilă sub nr._____, din vina exclusivă a pârâtului(ei);
- revenirea reclamantei la numele purtat anterior căsătoriei şi anume acela de_________;
- obligarea pârâtului(ei) la plata cheltuielilor de judecată.
MOTIVELE ACŢIUNII
În fapt, m-am căsătorit cu pârâtul(a) la data de_______, conform certificatului de căsătorie nr._____, emis la data de_______, eliberat de către_____. Relaţiile de familie sunt grav şi iremediabil vătămate pentru că________ (motivele de divorţ)
Consider că, din motivele menţionate mai sus, căsătoria nu mai este posibilă. Menţionez că din căsătoria noastră nu au rezultat copii.
În drept, îmi întemeiez acţiunea pe dispoziţiile art. 373 şi urmmătoarele din Codul Civil.
În dovedirea acţiunii solicit administrarea probei cu martori, pentru care propun pe: 1.________, domiciliat in_____, judetul____, str._____, nr._____, etajul____, apart._____;
2.________, domiciliat in_____, judetul_____, str._____, nr._____, etajul____, apart._____.

Semnătura reclamantului(ei)

DOMNULUI PREªEDINTE AL JUDECÃTORIEI____________

Motivele de divorţ reprezintă situaţia de fapt care a dus la destrămarea relaţiilor de familie.
Fiecare capăt de cerere trebuie motivat
Cererea de divorţ se depune în dublu exemplar
La cererea de divorţ se anexează taxa de timbru în valoare de 39 de lei şi timbru judiciar în valoare 0,3 lei




În cazul desfacerii căsătoriei din care au rezultat copii minori, la cererea de divorţ se vor adăuga două noi capete de cerere:
- încredinţarea spre creştere şi educare a copilului minor/copiilor minori ____________, născut/i la data de ____________
şi
- stabilirea unei pensii de întreţinere în cuantum prevăzut de lege pentru copilul/copiii rezultaţi din căsătorie.
De asemenea, la cererea de divorţ se vor anexa şi certificatele de naştere ale copiilor.
Până la pronunţarea definitivă şi irevocabilă a divorţului, copiii pot fi încredinţaţi unuia din dintre părinţi pe calea ordonanţei preşedinţiale, tot pe această cale se poate stabili şi pensia de întreţinere, până la soluţionarea dosarului de divorţ.
Ultima modificare: Miercuri, 26 Octombrie 2011
Alexandru Munteanu, Avocat
Multumesc domnului avocat pentru rabdare si ajutor!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere divort personalizata Robertx Robertx Buna ziua, de ceva timp ma documentez pe internet despre actiunea de divort. Ma documentez pentru mama, se chinuie cu barbatu asta de cand s-au casatorit, ... (vezi toată discuția)
Ce pot sa fac daca nu am bani de avocat cosmin3000cosmin cosmin3000cosmin am lucrat in germania anul acesta in timpul cat am fost in germania sotia mea sia gasit pe altcineva am aflat asta dupa ce am venit si am cheltuit o parte din ... (vezi toată discuția)
Divort-model cerere bia_13_82 bia_13_82 Buna imi poate trimite si mie cineva un model de cerere de divort.fara bunuri de impartit si fara copii. Multumesc.:stunned: (vezi toată discuția)