avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 620 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cerere Divort personalizata
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cerere Divort personalizata

Buna ziua, de ceva timp ma documentez pe internet despre actiunea de divort.

Ma documentez pentru mama, se chinuie cu barbatu asta de cand s-au casatorit, el fiind cu 20 de ani mai in varsta decat ea. (Ea 40 el 60), nu stiu ce a fost in capul ei.... si cum a rezistat 15 ani, batai, injuraturi si tot felul de umiliri de fata cu prietenii si familia.

Stiu ce sa fac in mare, dar vreau sa fiu sigur ca nu fac vreo prostie, asa ca am deschis acest topic, pe care o sa-l updatez cu informatii pana se termina divortul.

Asa, sa incep cu cererea de divort, am citit ca daca nu este redactata corect poate fi respinsa.

Domnule presedinte,

Subsemnatul _________, domiciliat in_________, judetul________, str.________, nr.___ , etajul___, apart.___, chem in judecata pe sotul meu________ domiciliat in________ , judetul________, str.______, nr._______, etajul___, apart.___, pentru ca prin hotararea pe care o veti pronunta sa desfaceti casatoria incheiata intre subsemnata si paratul ______, la data de_____ si inscrisa in registrul de stare civila sub nr._____ din acel an. (obligand, totodata, pe parat sa-mi plateasca cheltuielile de judecata) am sa renunt la obligatia asta cu cheltuielile, din cate am citit nu o sa coste asa mult, taxa de timbru 39 lei.)

Motivele actiunii sunt urmatoarele (le puteti adapta in functie de problemele dumneavoastra, cererea este doar un model):

Aici as vrea sa scriu ca pur si simplu nu ne mai intelegem, se iveste o cearta din orice, el fiind mai batran cu 20 de ani, are alta mentalitate, si numai putem continua asa. (daca imi puteti formula mai oficial as fi recunoscator)

Consider ca aceasta comportare a sotului meu constituie un motiv temeinic de desfacere a casatoriei, a carei continuare nu mai este posibila din punctul meu de vedere. (Mentionez ca din casatoria noastra nu a rezultat un copil


Matorii sub obligatorii ? Mentionez ca el nu vrea sa mearga sa facem divortul amiabil, tot spune sa merg eu sa bag divort.

In drept, imi intemeiez actiunea pe dispozitiile art. 38 din Codul familiei.
In dovedirea ei inteleg si ma folosesc de proba cu martori, pentru care propun pe:
1.________, domiciliat in_____, judetul____, str._____, nr._____, etajul____, apart._____;
2.________, domiciliat in_____, judetul_____, str._____, nr._____, etajul____, apart._____.

Depun prezenta actiune, precum si copie autentificata de pe certificatul constatator al casatoriei incheiate intre mine si parat, in dublu exemplar, dintre care unul pentru instanta si altul pentru a fi comunicat paratului.

Semnatura reclamantului
Cel mai recent răspuns: Robertx , utilizator 17:06, 9 Decembrie 2011
Nu va puteti intemeia cererea in drept pe codul familiei care e abrogat, ar trebui sa apelati la un avocat pt redactarea cererii, daca nu doriti sa fiti asistat ( mama). Dupa noul cod civil art care se refera la situatia dvs ar fi 373 (b) si 374 (1)
Martorii ii propuneti cand va fi cazul ( o sa va ceara judecatorul), nu de la inceput.. pt ca s-ar putea sa dureze si acestia propusi sa nu mai fie dispusi atunci sa vina sau sa nu poata si pierdeti timp.
Art. 373

Motive de divorţ

Divorţul poate avea loc:

a) prin acordul soţilor, la cererea ambilor soţi sau a unuia dintre soţi acceptată de celălalt soţ;

b) atunci când, din cauza unor motive temeinice, raporturile dintre soţi sunt grav vătămate şi continuarea căsătoriei nu mai este posibilă;

c) la cererea unuia dintre soţi, după o separare în fapt care a durat cel puţin 2 ani;

d) la cererea aceluia dintre soţi a cărui stare de sănătate face imposibilă continuarea căsătoriei.

SECŢIUNEA 1
Cazurile de divorţ

Art. 374

Condiţii

(1) Divorţul prin acordul soţilor poate fi pronunţat indiferent de durata căsătoriei şi indiferent dacă există sau nu copii minori rezultaţi din căsătorie.

(2) Divorţul prin acordul soţilor nu poate fi admis dacă unul dintre soţi este pus sub interdicţie.

(3) Instanţa este obligată să verifice existenţa consimţământului liber şi neviciat al fiecărui soţ.




Are cineva idee cat ma costa un avocat pentru redactarea cererii de divort ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere divort andreescugetta andreescugetta Buna ziua, as vrea a divortez de sotul meu, desi acesta nu doreste. Motivele sunt multe, unul din ele cel mai important fiind bautura. as vrea sa divortez din ... (vezi toată discuția)
model cerere divort prin acordul partilor fara copii sau partaj marian_seitan2002 marian_seitan2002 Va rog daca se poate sa-mi trimiteti si mie pe mail modelul de cerere de divort prin acordul partilor fara copii sau partaj. Adresa mea de mail este ... (vezi toată discuția)
Actiune divort florance01 florance01 va rog sa ma ajutati cu un model de actiune de divort, din care sa reiasa ca: - reclamant este sotul, - nu este de acord ca fosta sotie sa si pastreze ... (vezi toată discuția)