avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... disponibilizare dupa CIC
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

disponibilizare dupa CIC

Avand in vedere ca in ianuarie 2012 mi se termina CIC si ca de la fostul loc de munca mi se transmite ca ,,postul meu a fost ocupat'', as dori sa stiu ce drepturi mai am in raport cu angajatorul la expirarea CIC.
Cel mai recent răspuns: ada_73 , utilizator 21:19, 26 Octombrie 2011
Legea nr 202/2002 republicata, privind privind egalitatea de sanse intre femei si barbati prevede la art.10 alin.7 urmatoarele:
La incetarea concediului de maternitate sau a concediului de crestere si ingrijire a copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, salariata/salariatul are dreptul de a se intoarce la ultimul loc de munca sau la un loc de munca echivalent, avand conditii de munca echivalente si, de asemenea, de a beneficia de orice imbunatatire a conditiilor de munca la care ar fi avut dreptul in timpul absentei.

La incetarea CCC, angajatorul are posibilitatea de a dispune concedierea dvs in conditiile prevazute de lege.
Multumesc pentru raspuns.
As dori sa detaliem putin partea a doua a raspunsului. Care sunt aceste conditii ? Pot fi invocate si alte motive decat cele legate de eventualele dificultati economice prin care trece firma? Mai pot solicita plata salariului compensator? Exista posibilitatea ca in urma concedierii sa nu beneficiez de somaj?
1. Invocarea crizei financiare este cel mai plauzibil motiv de concediere a salariatilor.

2. Codul Muncii la art.67 prevede ca, salariaţii concediaţi pentru motive care nu ţin de persoana lor beneficiază de măsuri active de combatere a şomajului şi pot beneficia de compensaţii în condiţiile prevăzute de lege şi de contractul colectiv de muncă aplicabil.
In acest sens, acordarea de salarii compensatorii se va face numai daca aceasta este prevazuta in ccm aplicabil angajatorului sau in Reg.Intern al acestuia
In caz contrar , este cam greu sa obtineti asa ceva.

3. Daca va concediaza pentru motive neimputabile dvs, atunci veti beneficia de indemnizatia de somaj ... daca sunteti concediata pentru alte motive atunci nu veti putea beneficia de indemnizatia pentru somaj.
Multumesc mult pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligativitate angajator de a reincadra pe aceiasi functia la revenirea din cic? ContSters68307 ContSters68307 Buna, Este angajatorul obligat,dpdv legal, sa reincadreze salariata revenita din CIC pe acelasi post sau doar sa o reincadreze si sa o evalueze dupa ... (vezi toată discuția)
Probleme cu reintoarcerea la munca dupa ccc ValeaJiului ValeaJiului In aprilie ar trebui sa revin in campul muncii, dar angajatorul meu mi-a dat de inteles ca nu ar mai avea nevoie de mine, ca postul meu nu ar mai exista. As ... (vezi toată discuția)
Revenire din cic mirelahanganu mirelahanganu Buna ziua, Va rog sa mi spuneti ce se intampla in cazul in care la revenirea din CIC postul meu nu mai este disponibil ( este alta persoana angajata ). ... (vezi toată discuția)