avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... inselaciune vanzare cumparare teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

inselaciune vanzare cumparare teren

In 1991 am cumparat la tara o casa si teren in suprafata de 7310 mp. Am fost la notar, am facut contractul de vanzare cumparare a casei si dreptul de folosinta a terenului [7310mp] pe intreaga perioada de existenta a cladirii, cum era inainte. In 1992, conform legii 18/1991, prin decizia Prefecturii judetului s-a facut trecerea din proprietatea statului in proprietatea noastra a intregii suprafete. Adeverinta primita cu detaliile referitoare la suprafata face parte din aceasta decizie, care constituie titlul de proprietate si am obtinut inscrierea de proprietate in C.F. din anul 1994.Precizez ca din 1991 si pana in prezent am platit impozitul cuvenit intregii suprafete. Doresc sa vand proprietatea dar, din nestiinta, am permis unui vecin sa foloseasca jumatate din aceasta suprafata de teren, noua fiindu-ne necesara doar cealalta jumatate. Auzind ca vrem sa vindem ,a venit cu amenintari violente,spunand ca este terenul lui si efectiv nu stim cum sa procedam. CE NE SFATUITI ?
Ultima modificare: Duminică, 28 Septembrie 2008
bardan tiberiu, utilizator
Cel mai recent răspuns: bardan tiberiu , utilizator 23:00, 3 Octombrie 2008
În opinia mea, o acţiune în revendicare.
Acţiunea ar putea fi paralizată de cel care pretinde că este proprietar, dacă sunt întrunite condiţiile uzucapiunii.

Apelaţi la un avocat. De unul singur vă va fi extrem de greu în hăţişul dreptului (şi nu numai al celui procedural).

Liviu S.Bordaş.

Daca vecinul a fost "martor cu semnatura" ma intreb daca dvs. aveti intradevar "acte". Adica un act (contract de vanzare cumparare) autentic (autentificat de notar) prin care sa se fi transmis dreptul de propietate asupra acelui teren Ma tem ca dvs. aveti doar un inscris sub semnatura privata (fie botezat chitanta, fie contract) caz in care dvs. ar trebui sa va procurati "acte" (cum ar fi o hotarare judecatoreasca care sa tina loc de act autentic).

Sunt prea multe lucruri pe care ar trebui sa le ghicim pentru a ne hazarda cu un raspuns. Mai bine consultati pe cineva prezentandu-i inscrisurile pe care le aveti.
din curiozitate, a platit impozit si vecinul dvs?
1
Ultima modificare: Duminică, 28 Septembrie 2008
bardan tiberiu, utilizator
in primul rand sa verificati bine ceea ce a-ti cumparat si pe ce aveti acte de vanzare - cumparare si atribuire respectiv , casa si teren sau numai casa si terenul aferent in folosinta

Alte discuții în legătură

Mostenire transmisa sub forma de act vanzare cumparare, fara a se mentiona suprafata de teren anla2 anla2 Am mostenit un imobil casa si teren care este in familia mea de peste o suta douazecisicinci ani. Primul este un act de donatie din 1890, al doilea un act de ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate - teren juanadumitrascu juanadumitrascu Buna ziua, As avea si eu o intrbare, la care as fi foarte recunoscatoare daca as primi un raspuns. Tatal meu locuieste in casa parinteasca de peste 40 de ... (vezi toată discuția)
Contract din 1955. e necesar ordinul prefectului pentru dovada dreptului de proprietate a terenului? Av_Mihaita Av_Mihaita Exista un contract de vanzare cumparare autentic incheiat pentru casa si teren in anul 1955 (circa 1400 mp). Mostenitorii cumparatorului s-au adresat, in ... (vezi toată discuția)