avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Cnp gresit
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Cnp gresit

Buna ziua!
Am o problema pe care vreau sa o supun atentiei moderatorului acestui site si de la care astept sfaturi .
Este vorba despre cnp meu (am 43 ani) cu care sunt completate toate actele mele (studii s.a.), cu care sunt in evidenta contributiilor sociale si care acum s-a dovedit fals -am fost nevoit sa schimb certificatul de nastere si primaria a descoperit ca vechiul certificat avea ziua de nastere gresita.Bineinteles ca noul certificat s-a emis cu data de nastere inscrisa la primarie(in treacat spus aceasta data nu coincide cu cea de la maternitate) iar acum nu stiu cum sa procedez. Este o nebunie intreaga sa schimb acte de studii obtinute in judete diferite si mai important sa imi rezolv cumva situatia cu viitoarea pensie.As vrea sa stiu daca se poate obtine un document care sa fie prezentat odata cu toate actele pe care le am si care sa confirme ca persona cu cnp vechi este aceeasi cu cel nou si astfel sa nu mai schimb nici un act.Cat despre contributiile la pensii cum fac sa unesc cele doua conturi generate de cele doua cnp-uri?
Multumesc anticipat

Cel mai recent răspuns: ioanantoce , utilizator 20:41, 27 Octombrie 2011
Mergeti la serviciul de evidenta a persoanelor care v-a emis actul de identitate. Acolo faceti o solicitare de date cu caracter personal prin care cereti sa vi se comunice cu ce CNP figurati in evidente in prezent, de la ce data si cu ce CNP ati figurat pana la data respectiva. La solicitare atasati o copie a actului de identitate si 2 taxe de furnizare date cu caracter personal (o taxa de furnizare date in valoare de 1 leu care se achita la Directia de Taxe si Impozite unde ati platit si taxele pentru actul de identitate si un timbru fiscal de 4 lei de la posta sau o chitanta de 4 lei platita tot la taxe si impozite reprezentand taxa extrajudiciara de timbru).
Puteti solicita sa vi se inmaneze raspunsul personal la ghiseu sau sa vi se trimita raspunsul acasa prin posta. Termenul legal de solutionare a solicitariii este de 2 zile.
Faceti copii la raspunsul primit de la evidenta persoanelor si-l lasati peste tot pe unde figurati inregistrat cu vechiul CNP.
Ultima modificare: Miercuri, 26 Octombrie 2011
bep, utilizator
Multumesc pt raspuns!
Din pacate nu inteleg prea bine ce ma sfatuiti:
1-"Mergeti la serviciul de evidenta a persoanelor care v-a emis actul de identitate."-care act cartea de identitate adica politia sau cert.de nastere adica primaria?
2-daca e vorba de CI nu este nici o modificare deocamdata deoarece nu mi l-am schimbat (am doar certificatul cu un alt cnp) deci in evidenta politiei sunt cu un singur cnp iar cei de acolo nu stiu,inca,de existenta celui de-al doilea cnp
Cu stima

Actul de identitate este cartea de identitate (CI).
Daca vi s-a emis alt certificat de nastere cu un nou CNP trebuie sa va schimbati si actul de identitate. iar noul dvs. CNP este stiut, in mod sigur, de cei de la Evidenta Persoanei.

Mergeti Serviciul de Evidenta Persoanei care v-a eliberat CI - inainte de 2006 intr-adevar la politie se faceau cartile de identitate, acum aceste servicii sunt in subordinea primariilor.

Odata cu depunerea actelor pentru eliberarea noii carti de identitate cu noul CNP faceti si o cerere conform Legii 677/2001 prin care solicitati sa vi se comunice date cu caracter personal, respectiv:
1. cu ce cod numeric personal ati figurat pana la data emiterii noului certificat de nastere
2. cu ce cod numeric figurati in prezent.

Atasati la cerere chitantele taxelor despre care v-a scris @bep mai sus (1 leu si 4 lei).

Faceti copii la raspunsul primit de la Serviciul de Evidenta Persoanei si lasati cate o copie peste tot pe unde figurati inregistrata cu vechiul CNP (locul de munca, medicul de familie etc.).

Aceasta copie va va fi de folos peste tot unde veti intampina probleme legate de diferenta dintre cele 2 CNP-uri.

:luck:

Multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte gresite elenasarpe elenasarpe buna ziua ! as avea si eu cateva intrebari legate de actele de identitate gresite! 1) - pe certificatul de nastere este trecut un cnp gresit care nu are ... (vezi toată discuția)
Preschimbare certificat de nastere adrian ioan adrian ioan buna seara,as dori sa stiu ce acte am nevoie ptr. preschimbare certificat de nastere (vezi toată discuția)
Certificat de nastere gresit dor_42 dor_42 Buna ziua, La 47 de ani si am descoperit ca data nasterii din certificatul meu este gresita.Drept urmare toate diplomele mele sunt gresite si evident am ... (vezi toată discuția)