avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... pensionare pe caz de boala cu revizuire
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

pensionare pe caz de boala cu revizuire

o unitate este obligata sa mentina postul unei persoane pensionate pe caz de boala cu revizuire si sa mai si incadreze pe acest post o persoana pe perioada determinata? eu cred ca nu , prin pesionare inceteaza de drept raportul de munca, indiferent ca e cu revizuire ... mai vreau si alte opinii ? ma puteti ajuta?
Cel mai recent răspuns: ana-cer , moderator 20:27, 26 Octombrie 2011
Codul muncii prevede :
"
Art. 56
(1) Contractul individual de munca existent inceteaza de drept:
...
c) la data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare; la data comunicarii deciziei de pensie in cazul pensiei de invaliditate, pensiei anticipate partiale, pensiei anticipate, pensiei pentru limita de varsta cu reducerea varstei standard de pensionare; "
Numai daca unitatea doreste poate incheia un nou CIM cu persoana pensionata de invaliditate (gradul III) cu 1/2 norma.
Pe postul vacant se poate angaja conform procedurilor unitatii si a prevederilor Codului muncii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bugetar mentinut in activitate taptap taptap As vrea sa stiu daca un bugetar poate fi mentinut in activitate, la cerere, dupa implinirea varstei standard de pensionare. (vezi toată discuția)
Decizie incetare cim cu art 56 alin. 1 lit. c (limita de varsta) flori9 flori9 Buna seara, Am o mica nelamurire in ceea ce priveste decizia de incetare a cim pt limita de varsta. In toate modelele pe vare le-am gasit apare referirea la ... (vezi toată discuția)
Cumulare pensie limita de varsta (65 ani ) cu salariul de la o institutie de stat hodor dana hodor dana Buna ziua. As dori sa stiu daca pot ramane sa lucrez la institutia de stat, mi-am depus dosarul pentru pensie limita de varsta (am facut 65 de ani) pana cand ... (vezi toată discuția)