avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incetare CIM ptr pensionare limita de varsta
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incetare CIM ptr pensionare limita de varsta

Buna ziua,

Am un salariat care incepand cu luna octombrie 2011 se incadreaza pentru pensionare limita de varsta.
Mi-a cerut sa-i fac dosarul de pensionare, solicitand pensia cu 01.11.2011.
Incepand cu aceasta data el nu mai vrea sa vina la serviciu si sa astepte pana ii vine decizia de pensionare de la Casa de Pensii.
Cum intocmesc decizia : "solicita pensia pentru limita de varsta incepand cu 01.11.2011 conf.art.56 c, sau scriu direct "inceteaza CIM ptr pensionare limita de varsta ........" .si Ce art..trec.?......
Multumesc,
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:43, 26 Octombrie 2011
Art. 56 (1) C.mun. prevede ca , contractul individual de munca existent inceteaza de drept:
.....
c) la data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare; la data comunicarii deciziei de pensie in cazul pensiei de invaliditate, pensiei anticipate partiale, pensiei anticipate, pensiei pentru limita de varsta cu reducerea varstei standard de pensionare;
......

Asadar , la data de 01.11.2011 ii veti inceta c.i.m.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Data incetare cim in caz de pensie invaliditate Patience Patience in Codul muncii, la Art. 56. - (1) lit c) spune ca CIM inceteaza de drept \"la data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului ... (vezi toată discuția)
Contract de munca lyly64 lyly64 Buna seara, Daca o persoana a obtinut de la cabinetul de expertiza medicala a capacitatii de munca, decizia medicala asupra capacitatii de munca cu data de ... (vezi toată discuția)
Decizie de pensionare grad de invaliditate ii MariaRamona MariaRamona Am un salariat care astazi a adus decizia de pensionare grad de invaliditate II. Cu ce data ii incetez contractul de munca, daca in decizie scrie ca el este ... (vezi toată discuția)