avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 165 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract de munca

Buna seara,
Daca o persoana a obtinut de la cabinetul de expertiza medicala a capacitatii de munca, decizia medicala asupra capacitatii de munca cu data de 13.02.2017, gradul III de invaliditate, cu termen de revizire 05.02.2018, atunci contractul de munca al persoanei respective inceteaza de drept( conf.art.56) nu se suspenda pe un an.
Multumesc.


Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:07, 21 Februarie 2017
C.i.m. nu inceteaza de drept in aceasta situatie , ci va trebui modificata durata timpului de munca la cel mult 4 ore/zi.

Si daca nu poate sa mai lucreze, se inceteaza C.I.M.?
Se poate decide incetarea c.i.m., dar nu in baza art.56 alin.1lit.c C.mun.
de ce nu este corect cu art.56 alin.1lit.c C.mun.?
Art. 56 C.mun.
(1) Contractul individual de munca existent inceteaza de drept:
...
c) la data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare; la data comunicarii deciziei de pensie in cazul pensiei de invaliditate de gradul III, pensiei anticipate partiale, pensiei anticipate, pensiei pentru limita de varsta cu reducerea varstei standard de pensionare; la data comunicarii deciziei medicale asupra capacitatii de munca in cazul invaliditatii de gradul I sau II;
.....

In speta, situatia mentionata de dvs nu constituie motiv de a se constata incetarea de drept a c.i.m.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare c.i.m. in caz de pensionare anton981 anton981 Buna ziua . In 11 iulie imi pot depune dosarul de pensionare . As dori sa stiu daca imi mai pot desfasura activitatea pana la primirea deciziei de la Casa de ... (vezi toată discuția)
Data incetarii c.i.m. steluta62 steluta62 Buna ziua! Am un salariat care are concediu medical pana pe 31.08.2014. A primit decizia de pensionare de grad III invaliditate cu data de 12.08.2014. Cu ce ... (vezi toată discuția)
Desfacere cim pt pensionare cata8 cata8 Am si eu o problema: in data de 27.05.2015 am primit o decizie de pensionare pe caz de boala din data de 19.05.2015, iar respectivul salariat are si un ... (vezi toată discuția)