avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 145 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensionare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensionare

Am 55 de ani,am lucrat 18 ani grupa1 si 4,6 ani agent paza total 22,6 ani.
As dori sa stiu la cati ani ies la pensie de drept.
As vrea sa ies la pensie anticipata daca se poate?

Va Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 19:19, 26 Octombrie 2011
Raspuns pentru barbat.Daca cei 18 ani de grupa I-a sunt in procent de 100%,acestia mai aduc o perioada suplimentara la vechimea in munca de 9 ani(6 luni la an).Tot acesti 18 ani de grupa va aduc si o reducere a varstei standard de pensionare de 4 ani din 65,daca indepliniti conditia stagiului complet de cotizare de 35 de ani.Pensie anticipata sau anticipata partiala la 60 de ani.Conditia de stagiu pentru pensie anticipata fara penalizare este de 43 de ani,fara stagiu asimilat.Pentru pensie anticipata partiala cu penalizare conditia de stagiu este de 35 de ani,fara stagiu asimilat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot sa ies la pensie? beatricew beatricew Am 60 ani ,38 stagiu cotizare ,5 ani grupa I. pot sa ies la pensie limita de varsta ? (vezi toată discuția)
Data iesirii la pensie lucyfer lucyfer Buna ziua ! Va rog sa-mi spuneti cand poate iesi la pensie o persoana[barbat],nascut in Septembrie 1953 si care are o vechime de 37 de ani? Poate iesi ... (vezi toată discuția)
Pensia si grupa de munca alexi alexi In anul 2019 voi implini 65 de ani, varsta pentru iesirea la pensie si .voi avea 40 de ani de munca,din care 14 ani si opt luni grupa a-II-a de munca.In ... (vezi toată discuția)