avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 267 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contestatie in anulare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contestatie in anulare

Am depus initial prin fax la tribunal o contestatie in anulare-recurs pretentii si neprimind confirmarea de primire a faxului, am depus-o si prin registratura Tribunalului dupa 2 zile.
Ca atare, fara sa vreau ,m-am trezit cu doua dosare pe rol ,unul la Tribunal-sectia civila cu primul termen,celalalt la Tribunal sectia comerciala si contencios cu un termen de 6 zile dupa primul.(civil)
Contestatia priveste o decizie a Tribunalului intr-un litigiu intre o persoana fizica si una juridica pentru un serviciu stipulat intr-un contract a carui pret nu a fost negociat asa cum era trecut in contract.Procedura concilierii nu a fost respectata intocmai(neintocmirea procesului verbal de conciliere in urma prezentarii persoanei fizice) , acestia (persoana juridica)facand doar citarea pentru conciliere, instanta totusi a dat castig de cauza persoanei juridice.
Primul dosar (civil)a ajuns la al 3-lea termen fiind in desfasurare urmand a se conexa la cauza dosarul de fond si dosarul de la procesul contencios comercial .
Mentionez ca cererea de pe comercial a fost respinsa la primul termen ca urmare a „„neindeplinirii prevederilor art.318 teza I si 320 lit.c din cod.procedura civila si ca nefiind greseli materiale ”
As dori sa stiu daca solutia din al doilea dosar(comercial contencios)poate influienta solutia din primul dosar(civil)?
Care ar fi calea de atac corecta in cazul in care si cea de a doua solutie este respingere sau cine ar fi avut competenta de a judeca cauza,civilul sau comercialul?
Cel mai recent răspuns: geo-vem , utilizator 12:42, 29 Octombrie 2011
Contestatia in anulare trebuie sa fie solutionata de sectia Tribunalului care a pronuntat hotararea irevocabila impotriva careia ati formulat contestatie in anulare.
Nu vad de ce au ramas in curs ambele dosare si nu au fost conexate ... banuiesc ca ele au acelas continut si aceeasi motivare, doar ca le-ati depus prin cai de expediere diferite.
Din pacate, la aceste cai extraordinare de atac se verifica mai intai admisibilitatea acestora, adica daca motivele pe care le-ati invocat sunt sau nu incadrabile in motivele enuntate limitativ si expres de dispozitiile art. 317-318 cod procedura civila.
geo-vem a scris:

Am depus initial prin fax la tribunal o contestatie in anulare-recurs pretentii si neprimind confirmarea de primire a faxului, am depus-o si prin registratura Tribunalului dupa 2 zile.
Ca atare, fara sa vreau ,m-am trezit cu doua dosare pe rol ,unul la Tribunal-sectia civila cu primul termen,celalalt la Tribunal sectia comerciala si contencios cu un termen de 6 zile dupa primul.(civil)
Contestatia priveste o decizie a Tribunalului intr-un litigiu intre o persoana fizica si una juridica pentru un serviciu stipulat intr-un contract a carui pret nu a fost negociat asa cum era trecut in contract.Procedura concilierii nu a fost respectata intocmai(neintocmirea procesului verbal de conciliere in urma prezentarii persoanei fizice) , acestia (persoana juridica)facand doar citarea pentru conciliere, instanta totusi a dat castig de cauza persoanei juridice,omitand ca intre primirea invitatiei si prezenta la conciliere nu au trecut 15 zile si dupa efectuarea concilieri si introducerea actiunii nu au trecut 30 de zile.
Primul dosar (civil)a ajuns la al 3-lea termen fiind in desfasurare urmand a se conexa la cauza dosarul de fond si dosarul de la procesul contencios comercial care culmea a ramas in pronuntare la primul termen si sa respins ca nu mam prezentat deoarce am zis ca cel civil e primul si cel care trebuie sa fiu prezent .
Mentionez ca cererea de pe comercial a fost respinsa la primul termen ca urmare a „„neindeplinirii prevederilor art.318 teza I si 320 lit.c din cod.procedura civila si ca nefiind greseli materiale ci greseli de judecata ”
As dori sa stiu daca solutia din al doilea dosar(comercial contencios)poate influienta solutia din primul dosar(civil)?
Care ar fi calea de atac corecta in cazul in care si cea de a doua solutie este respingere sau cine ar fi avut competenta de a judeca cauza,civilul sau comercialul?sau ce tebuie sa fac sa ajung sa se rejudece dosarul pe fond?


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie in anulare judecata dubla geo-vem geo-vem Am depus initial prin fax la tribunal o contestatie in anulare-recurs pretentii si neprimind confirmarea de primire a faxului, am depus-o si prin ... (vezi toată discuția)
Contestatie in anulare-recurs geo-vem geo-vem Am depus initial prin fax la tribunal o contestatie in anulare-recurs pretentii si neprimind confirmarea de primire a faxului, am depus-o si prin ... (vezi toată discuția)
Am pierdut in recurs. ce pot sa mai fac? zamolxevaleriu zamolxevaleriu Informaţii detaliate despre dosar Număr unic dosar: 10889/280/2009 Înregistrat în data de: 11.05.2010 Obiect dosar: anulare proces verbal de ... (vezi toată discuția)