avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 116 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale preluarea unei firme cu datorii
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

preluarea unei firme cu datorii

- exista o firma infiintata in 2008 in ultimul an s-au facut datorii la bugetul de stat de aproximativ 15 000 de lei,prin neplata obligatiilor salariale la cartea de munca a unui angajat care avea salariul de 1500 lei net.
- cineva vrea sa preia aceasta firma.
Intrebarile sunt::
-daca noii administratori declara la notar ca isi iau responsabilitatea si pentru datoriile existente, mai este responsabil actualul administrator pentru datoriile acumulate pe firma si care este modalitatea de preluare a firmei cu aceste datorii?
- cine efectueaza tranzactia un avocat sau un notar ?
Cel mai recent răspuns: cdga_2007 , utilizator 11:02, 28 Octombrie 2011
daca le platiti nu mai este responsabil dar daca tergiversati situatia se deschide dosar pe numele fostului administrator deoarece el avea obligatia virarii retinerilor de la salariati, dvs. in momentul preluari daca faceti dovada ca aveti lichiditatile , banii retinuti in BALANTA DE VERIFICARE.
Problema expusa de dvs. implica mai multe aspecte:

1. Comercial: cesiunea unei societati cu datorii bugetare
Pentru a evita blocarea de catre ANAF a cesiunii se vor parcurge 2 etape: majorarea capitalului social si apoi cesiune intre asociati.
Pentru aceasta problema va sfatuiesc sa apelati la ajutorul unui avocat specializat in drept societar.

2. Penal:
Legea nr. 241 / 2005 pentru prevenirea si combaterea evaziunii fiscale:
Art. 6. - Constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la un an la 3 ani sau cu amenda retinerea si nevarsarea, cu intentie, in cel mult 30 de zile de la scadenta, a sumelor reprezentand impozite sau contributii cu retinere la sursa.
De aceasta problema nu veti scapa, nici in cazul rezolvarii punctului 1
Multumesc pentru informatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor!!! probleme dupa vanzarea unei societatzi comerciale laura29 laura29 Am nevoie de un sfat al unui avocat. In luna februarie 2008 am cesionat un srl unor 2 persoane, cu contract de cesionare, acte inregistrate la registrul ... (vezi toată discuția)
Faliment srl - administrator si asociat unic persoana straina emilia_zm emilia_zm Buna ziua, am lucrat la un SRL, administratorul si asociatul unic este cetatean danez. In 2010 societatea si-a suspendat activitatea pe 3 ani, cu datorii ... (vezi toată discuția)
Neplata retineri la sursa ticeza ticeza Buna ziua. Sunt administrator unic al unei firme aflate in insolventa si careia i s-a cerut falimentul neputand respecta planul de reorganizare.Dupa ... (vezi toată discuția)