avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Autorizatia de construire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Autorizatia de construire

Am cumparat un teren de la primarie si am construit pe el fara nici un act.
Care sunt etapele si actele necesare pt a obtine autorizatia de constructie?
Cel mai recent răspuns: tudorioan , utilizator 16:44, 2 Noiembrie 2011
pt. doamna carmen - va multumesc, ati inteles ca voiam ordinea demersurilor ce trebuiesc facute si mi-ati enumerat intocmai.
Ultima modificare: Miercuri, 2 Noiembrie 2011
Andreea_Pamfile, utilizator
pt. domnul tudorioan - Eu nu cunosc majoritatea termenilor specifici utilizati de dumneavoastra. Ati putea va rog sa imi mai explicati o data pe limba mea ce ati vrut sa spuneti mai sus? Promit sa ma uit sa vad ce scrie in ordinul 839/2009 cu privire la legea 50/1991:D
OUG 7/2011 care modifica Legea urbanismului
29. Articolul 50 se modifica si va avea urmatorul cuprins: "Art. 50. - Initiativa elaborarii documentatiilor de amenajare a teritoriului si de urbanism apartine exclusiv autoritatilor administratiei publice, cu exceptia planurilor urbanistice zonale prevazute la art. 32 alin. (1) lit. c), pentru zonele prevazute la art. 47 alin. (3) lit. c)-h), si a planurilor urbanistice de detaliu, care pot fi initiate si de catre persoane fizice si juridice interesate, numai in baza unui certificat de urbanism si, dupa caz, a unui aviz de oportunitate."

IN AVIZUL DE OPORTUNITATE PAREREA AUTORITATII PUBLICE E DEFINITORIE (intr-un caz concret autoritatea publica a spus ,, nu vom da voie sa se mai faca alte PUZ-uri pana cand nu se va construi pe terenurile unde sunt deja PUZ-uri aprobate)

"Art. 56(1) - Nu pot fi initiate si aprobate documentatii de urbanism care au ca scop intrarea in legalitate a unor constructii edificate fara autorizatie de construire sau care nu respecta prevederile autorizatiei de construire.

Cu alte cuvinte esti la mana autoritatii publice intr-un mod dramatic.
Sansa doamnei respective este sa fie facut deja un PUZ pe terenul domniei sale (eu cred ca este si asta cel mai bine poate vedea daca solicita un certificat de urbanism)

Andreea_Pamfile a scris:

pt. domnul tudorioan - Eu nu cunosc majoritatea termenilor specifici utilizati de dumneavoastra. Ati putea va rog sa imi mai explicati o data pe limba mea ce ati vrut sa spuneti mai sus? Promit sa ma uit sa vad ce scrie in ordinul 839/2009 cu privire la legea 50/1991:D



Am scris ca, CAMELIA RALUCA a fost in eroare totala cand a afirmat ca prevederile art.59 din Ordinul nr.839/2009 sunt in vigoare. In alta ordine de idei va trebui sa mergeti la primaria de domiciliu si sa istorisiti acolo exact ce ati postat pe acest forom cu privire la autorizarea in constructii, intrarea in legalitate. Art.59 pe care l-am amintit si acum exact asta reglementeaza:procedura de intrare in legalitate si obtinerea acelei autorizatii de construire, in final!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constructie fara autorizatie hepicrist hepicrist am cunparat un teren in iasi com miroslava si am costruit o casa si nu am autorizatie de constructie deoarece cind am facut casa terenu era pe extravilan ... (vezi toată discuția)
Constructie fara autorizatie lspc lspc Buna ziua!Am construit o casa p+1 pe terenul meu(proprietate),dar nu am finalizat actele pt autorizatie!Mai exact,am scos absolut toate actele necesare ... (vezi toată discuția)
Aprobare garaj marbostgms marbostgms Doresc ca in prelungirea casei (un perete comun) sa-mi construiesc un garaj. Va rog sa-mi spuneti de ce aprobari am nevoie, pentru a nu cadea in abatere, desi ... (vezi toată discuția)