avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 781 soluții astăzi

Reges-Online: Operațiuni esențiale și situații speciale. Ghid practic pentru o gestionare corectă și eficientă a registrului. Vezi agenda evenimentului și participă →

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... competenta
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

competenta

Daca un militar savarseste o infractiune in timpul serviciului, in speta ucidere din culpa in urma unui accident de circulatie petrecut in timp ce se deplasa la o interventie, iar ulterior acesta isi da demisia, care este instanta competenta?Il judeca tribunalul militar sau cel civil?Depinde cumva de momentul in care acesta si-a dat demisia?Adica, daca a demisionat in timp ce dosarul era inca in cercetare la politie, ar putea sa fie judecat de instanta civila sau in orice situatie va fi judecat de instanta militara, fiind vorba de o infractiune care a avut loc in timpul serviciului?
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 22:26, 30 Octombrie 2011
Instanta competenta este tribunalul militar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua. În cazul unei condamnări cu suspendare pt ucidere ... stefan42 stefan42 Bună ziua. În cazul unei condamnări cu suspendare pt ucidere din culpă (accident rutier ) un funcționar public își poate pierde serviciul? Mulțumesc ... (vezi toată discuția)
Competenta ContSters146145 ContSters146145 Un militar a savarsit o infractiune militara pentru care este cercetat in stare de libertate numai ca in timpul liber a savarsit o infractiune silvica. Se ... (vezi toată discuția)
Anulare permis ptr ucidere din culpa remusstoian80 remusstoian80 am avut un accident de circulatie soldat cu moartea victimei.accidentul s-a produs din cauza ca s-a rupt puntea spate a masinii,am derapat si am lovit victima ... (vezi toată discuția)