avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 190 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ce este de facut?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ce este de facut?

am fost angajata din somaja de un SRL,nu pot demisiona cf .art 55 lit a, doar cu art 81 alin.8,in acest caz,angajatorul nu-mi va semna demisia, daca o trimit prin posta cu, confirmare,e posibil sa refuze sa o primeasca,ce pot face in acest caz?
multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:17, 29 Octombrie 2011
valy40:
Daca angajatorul nu vrea sa va inregistreze notificarea de demisie o puteti pune prin posta cu valoare declarata si confirmare de primire si mai puteti sesiza si ITM pentru a palica prevederile din Codul muncii:

Art. 260
(1) Constituie contraventie si se sanctioneaza astfel urmatoarele fapte:
...
n) nerespectarea prevederilor legale privind inregistrarea de catre angajator a demisiei, cu amenda de la 1.500 lei la 3.000 lei;
...
(2) Constatarea contraventiilor si aplicarea sanctiunilor se fac de catre inspectorii de munca.
in cazul trimiterii prin posta a demisiei,eu de la ce data pot sa nu ma mai prezin la post,iau in calcul data trimiterii,sau astept sa ajunga la societate(in acest caz,ar fi un dezastru ptr mine),asa cum stim ,demisia produce efecte imediate
multumeasc
Intrucat data comunicarii nu intra in calcul, de a doua zi isi va produse efectele cererea dvs de demisie ...
Daca invocati art.81(8) atunci demisionati imediat, fara preaviz, cu data inscrisa in notificarea de demisie.
multumesc ptr raspuns,dar, mai am intrebari,sper sa ma luminati,de ce peste tot ,la angajare,se pune problema virstei(este o discriminare care nu poate fi dovedita,mereu se gasesc subterfugii),sau, problema experientei,din moment ce nimeni nu te angajeaza, cum sa capeti experienta,este o problema majora,eu nu reusesc sa gasesc ceva potrivit studiilor ,datorita experientei si virstei,ce este de facut,poate ar trebui ceva schimbat in legislatie, sunt multi in situatia mea

Alte discuții în legătură

Lnsolventa angajator, demisie si recuperare drepturi ManuDumi ManuDumi Buna ziua, Fiica mea este inca angajata la o firma careia i s-a cerut insolventa, sanse de redresare nu mai sunt, toti colegii au demisionat, este angajata ... (vezi toată discuția)
Pot depune demisie fara sa patesc vreo ceva? sorin_iacob87 sorin_iacob87 Buna ziua! sunt angajat la clinica sante galati, in functia de asistent medical si doresc sa nu mai profesez in cadrul acestei firme..drept pentru care as dori ... (vezi toată discuția)
Prevederile codului muncii referitor la demisie xynightwish xynightwish Buna ziua, Ocup o functie de conducere intr-o firma privata si vreau sa demisionez cu data de 1 octombrie. In contractul individual de munca, semnat in 2008, ... (vezi toată discuția)