avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 408 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... ajutor incalzire persoana luata in spatiu
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

ajutor incalzire persoana luata in spatiu

o persoana -nepot locuieste si are domiciliul inscris in c.i. la o adresa la care proprietarul este bunica
bunica nu locuieste acolo, are domiciliul in alta parte, a declarat ca l-a luat in spatiu pe nepot
nepotul are venituri mici care ii dau dreptul de a solicita ajutor social
la primarie i se cere fie sa fie proprietar fie sa aibe contract de inchiriere
primaria nu accepta contract de comodat nici luarea in spatiu
ce parere aveti, este legal?
a mai intinit cineva o astfel de situatie?
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 22:25, 29 Octombrie 2011
Primariile ar trebui sa aiba in vedere OUG 70/2011 si nu Normele.

PAi daca nu ar fi normele de aplicare a unei legi fiecare ar aplica legea cum ar intelege-o .:-/
Nu intotdeauna Normele respecta spiritul legii in aplicarea caruia au fost emise.
In cazul concret de mai sus, va cer parerea: nepotul beneficiaza de ajutor? Daca da, cum poate completa formularul, respectiv punctul D. privind regimul juridic al locuintei?
Astazi m-am uitat pe formular si se pare ca poate. Proprietarul poate completa formularul in numele persoanei indreptatite. (pag. 2, pct.1 din formular).
Poate bifa casuta din pag. 2 ,,In numele persoanei indreptatite", am mentionat deja asta.
Dar ce casuta bifeaza la punctul D ,, Regimul juridica al locuintei"? Sunt doar doua posibilitati: proprietar sau chirias. Nepotul nu se afla in niciuna din aceste situatii.
bifeaza proprietar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Subventie caldura covrigel2004 covrigel2004 Buna Ziua, Se poate sa imi spuneti si mie daca baiatul proprietarului poate fi solicitantul subventiei de caldura?! Deoarece acesta traieste in uniune ... (vezi toată discuția)
Sume ce pot fi declarate administratiile finanatelor publice ca surse de venit din cedarea folosintei bunurilor - inchiriere spatii de locuit M. Gradinaru M. Gradinaru Doresc sa aflu daca exista plafoane minime acceptate de Administratiile Finanatelor Publice pentru inchirierea spatiilor de locuit? Exemplu: Bunica ... (vezi toată discuția)
Din nou despre ajutoarele de caldura. tanis tanis Sora mea si sotul ei au plecat de curand in strainatate pentru as cauta ceva de lucru.Acasa au ramas cele doua fiice majore care sunt la liceu si traiesc ... (vezi toată discuția)