avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 233 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Credit de nevoi personale, Imprumutatul decedat
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Credit de nevoi personale, Imprumutatul decedat

Ce se intampla cu creditul, in urma decesului Imprumutatului? Ar trebui sa-l preieie Codebitorul? nu stiu daca a fost incheiata vreo asigurare de viata a Imprumutatului, singura asigurare este cea a locuintei, cu care a girat.
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 21:37, 27 Octombrie 2011
Este bine sa va interesati la banca daca exista asigurarea de viata.
Creditul va intra in pasivul succesiunii.
Daca decesul a survenit dupa 1 oct. 2011, sunt aplicabile dispozitiile art.1114 Noul Cod Civil, potrivit carora mostenitorii raspund pentru datoriile si sarcinile mostenirii numai cu bunurile din patrimoniul succesoral. Ceea ce inseamna ca nu mai are loc confuziunea patrimoniului mostenitorului cu cel al defunctului.
Daca decesul a survenit inainte de 1 oct.2011, atunci pentru a preintampina situatia in care mostenitorul ar trebui sa raspunda pentru datoriile succesiunii si cu bunurile sale proprii, este indicata acceptarea mostenirii sub beneficiu de inventar.
Sotia supravituitoare sau unul din mostenitorii legali va trebui sa mearga la banca sa vada ce fel de credit a avut si ce asigurari au fost incheiate complementar la creditul respectiv si apoi se poate discuta pe seama lor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce fac cu creditele ramase la banci dupa decesul tatalui costel_81 costel_81 Acum cateva zile a decedat tatal meu in drum spre serviciu. In urma necazului am ramas cu un credit de nevoi personale fara asigurare de viata si o limita de ... (vezi toată discuția)
Mostenire datorii popcml popcml dupa moartea sotului, sotul supravietuip\\tor mosteneste si creditele facute de acesta, adica preia plata lor? Sau in cazul in care in momentul in care a ... (vezi toată discuția)
Mostenirea datoriilor Terezia81 Terezia81 Buna ziua! Am o problema. Tatal meu a murit anul trecut, ne-a parasit in 97, eu cu fratele meu am fost minori. El a bagat divortul de 2 ori, dar eu asa stiu ca ... (vezi toată discuția)