avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 395 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Executare silita - obligatia de achitare a creditului ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Executare silita - obligatia de achitare a creditului de catre sora decedatei

Buna ziua.
O doamna a decedat anul trecut.Nu a fost casatorita,nu a avut copii.Nu a detinut absolut nimic pe numele ei.A avut in schimb doua credite la banci.Unul cu asigurare de viata si unul fara.Dupa decesul doamnei sora acesteia a depus la banci copii dupa certificatul de deces si alte acte necesare pentru incheierea creditului.Banca unde avea asigurare a inchis creditul,in schimb cealalta banca nu.Vor sa o execute silit pe sora pentru neplata creditului.Sora si mama care este inca in viata nu au facut succesiune pentru ca nu au nimic de mostenit.Banca vrea sa o oblige prin orice mijloace sa accepte succesiunea spunand ca chiar daca nu are bunuri de mostenit,are in schimb datorii pe care este obligata sa le plateasca.Este sora obligata sa plateasca creditul decedatei?I-au dat un termen de doua luni in care sa achite creditul altfel dau dosarul unui executor judecatoresc.Este normal ce se intampla?
Nu, nu este legal.

Nu sunt obligate sa accepte mostenirea.

Daca banca le va pune poprire pe bunuri, vor putea formula contestatie la executare.
Va multumesc pentru raspuns.
Anul trecut cand ?
In orice caz, nu va plati pt datoriile surorii.

Anul trecut in luna februarie.Si in tot acest an a avut numai probleme cu aceasta banca.
gi-jane2 a scris:

Anul trecut cand ?
In orice caz, nu va plati pt datoriile surorii.



nu cred decat ca incearca o plata in favoarae lor..ca dovada a acceptarii mostenirii

Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Martie 2015
Admin, administrator

Alte discuții în legătură

Credit neachitat -debitor decedat npr82 npr82 Buna ziua. Tatal meu a contactat in 2008 un credit de nevoi personale in CHF de la piraeus fara asigurare de viata.. In 2009 a decedat si creditul a fost ... (vezi toată discuția)
Institutia acceptarii sub beneficiul de inventar vasile2013 vasile2013 Nu am reusit sa gasesc in codul civil daca mai exista in cazul mostenirii institutia acceptarii acesteia sub beneficiul de inventar....Mai exista ... (vezi toată discuția)
Mostenire, cota parte, praxis, terenuri, imobil, bani la banca alexandrurobert alexandrurobert Buna ziua, tatal meu a decedat in data de 7 martie. Suntem 3 frati si sotia si mama noastra. Cum se imparte averea? Cum pot afla cati bani avea la ... (vezi toată discuția)