Sunt la o contestaie in anulare la tribunal invoc procedura concilierii, neefectuata cum trebuie mai exact stiu ca trebuie sa fie 15 zile intre comunicare si prezenta la conciliere si 30 de zile pina la introducerea actiunii in instanta dupa conciliere ,#-o nu sa respectat nici restul dar pe aceste doua pot merge?nu sunt avocat incerc sa ma documentez si eu.
Va multumesc!#-o
Neefectuarea procedurii concilierii si neobservarea acestui aspect de catre instantele care au solutionat litigiul in fond si in caile de atac, nu constituie motiv de contestatie in anulare.
Motivele pentru promovarea unei contestatii in anmulare sunt, potrivit art.317 si 318 Cod procedura civila :
- cand procedura de citare cu dvs. pentru ziua cand s-a judecat pricina, nu a fost indeplinita legal
- cand hotararea a fost data cu incalcarea dispozitiilor de ordine publica privitoare la competenta
- cand hotararea este rezultatul unei greseli materiale
- cand instanta de recurs a omis sa solutioneze unul dintre motivele invocate.
Atunci cum trebuie sa atac ?pentru ca in cateva zile sunt la al 3„lea termen la civil, contestatie in anulare-pretentii.Am dovezile astea ca nimeni nu a vazut aceaste nerespecatari nici la instanta de fond judecatorie da nici la tribuinal recurs.Ce alta cale sau ce tebuie sa fac?
Multumesc din suflet.
Recurs
luminita monica
Va rog sa-mi spuneti daca se poate schimba avocatul inainte de a depune un recurs.
In cazul pierderii procesului si la recurs care ar fi institutiile la care ... (vezi toată discuția)