avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ce sa mai fac?!?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ce sa mai fac?!?

buna ziua!
situatia mea e mai complicata..in ianuarie a.c. s-a definitivat divortul; in hotararea judecatoreasca nu este mentionat un program de vizitare a minorului, doar obligatia tatalui de a-mi plati pensie alimentara (nu am vazut niciun ban); dupa ce a trecut termenul in care putea face recurs, am fost la judecatorie si mi-au aplicat 2 stampile prin care hotararea este definitiva si irevocabila.. o perioada fostul sot m-a lasat in pace, ca acum sa inceapa sa ma ameninte cu moartea, sa ma jigneasca, m-a cautat si la serviciu, in fine ..tot tacamul.
el zice ca are drept de vizitare al minorului ptr ca m-a dat in judecata, dar eu nu am vazut aceasta hotarare judecatoreasca.
ce pot face si cui sa ma adresez pentru a obtine un ordin de restrictie si cum as putea obtine decaderea lui din drepturile parintesti?? politita mi-a spus ca este posibil dar nu m-a indrumat in niciun fel.
va rog din sulfet ajutati`ma! ma gandesc chiar sa ma mut din oras numai sa pot merge linistita pe strada..:((
Cel mai recent răspuns: marlyne , utilizator 11:45, 4 Noiembrie 2011
In Romania nu se poate obtine ordin de restrictie, iar decaderea din drepturile parintesti se dispune pentru situatii exceptionale, cand parintele prin comportamentul sau a pus in primejdie viata, dezvoltarea fizica sau sanatatea copilului prin purtarea abuziva sau prin neglijenta grava, ori aca educarea, invatatura sau pregatirea profesionala a copilului nu se face in spirit de devotament fata de Romania.
Mai bine cautati o cale de intelegere cu fostul sot. Are dreptul sa pastreze legatura cu copilul sau, iar o atitudine deschisa din partea dvs l-ar putea convinge sa isi indeplineasca si obligatia de intretinere fata de copil.
o atitudine deschisa din partea mea?! ultima data cand a fost asa, m-a batut la mine in casa de fata cu copilul si mi-a furat si banii din portofel!
In primul rand , asigurati-va ca primiti pensia cuvenita minorului. Daca tatal avea loc de munca, judecatoria a trimis sentinta angajatorului ,care este obligat sa va vireze pensia. Daca nu, faceti plangere la politie ca nu plateste pensia cf sentintei. Daca nu plateste 2 luni consecutiv, aveti dreptul sa faceti plangere si i deschide dosar penal. Asa ,va fi el la mana dvs.
ideea e ca pur si simplu mie imi e frica de el si de reactia lui cand va afla ca am depus plangere la politie. e un om extrem de violent..nu are loc de munca si nicio ocupatie asa ca toata ziua sta sa ma urmareasca pe mine!
am mai depus in iarna o plangere la politie ptr ca a intrat peste mine in casa si m-a batut si surpriza : dupa 4 luni primesc tel de la politie cum ca nu am martori?!?!?!
Luati in calcul varianta cu mutatul :(

Alte discuții în legătură

Decaderea din drepturi a unuia din parinte se poate solicita inaintea divortului? ContSters130251 ContSters130251 Ca mama, pot sa decad din drepturi tatal si apoi sa fac divortul? Mentinonez ca stiu in ce conditii legale se aplica decaderea din drepturi ale unuia din ... (vezi toată discuția)
Dreptul unui parinte... m1611 m1611 Buna ziua !! Sunt o femeie divortata cu un copil minor de 11 ani si locuiesc in Spania de 8 ani ( de 2 ani cu minorul) , iar fostul sot locuieste in Romania ... (vezi toată discuția)
Dacadere din drepturi maryapopescu maryapopescu buna ziua, am un copil de 3 luni,nu sunt casatorita, dar cind am nascut am cazut de comun accord sa trecem fetita pe numele ambiilor parinti. va rog sa-mi ... (vezi toată discuția)