avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1209 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Fapt penal fara vina trimis in judecata.
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Fapt penal fara vina trimis in judecata.

Buna ziua!
Am si eu un cumatru ce are o problema grava cu politia din comuna unde este rezident. Este detinator a unui magazim alimentar si a unui bar, de aici a plecat totul .
Si-a facut ordine printre clienti in propria curte dar a gresit ca si-a pus politia in cap fiindca a facut dreptate singur. Dar sa nu vorbesc pe langa si sa spun exact esentialul:
- intro seara a plecat de la bar cu un sofer ce il ducea acasasi inca o persoana, pe drum cu masina a avut o problema si sa oprit dar fiind sub influienta alcoolului s-a culcat in masinapa marginea carosabilului si soferul cat si cealalta persoana au plecat acasa impreuna cu cheile masinii.
Un vecin de unde era masina a sunat la 112 si a chemat politia care a venit la cca15-20min dupa ce cumatru dormea in partea dreapta. A venit nervos ca a fost deranjat din somn i-a pus catusele si l-au bruscat chiar daca el nu avea cheile asupra lui si nici nu a condus, dar paradoxul de aici incepe .
A fost dus la probe de sange fara a ii pune etilotest inainate dar a refuzat proba au vrut sa ii ia declaratii fara avocat si fiind sub influienta alcolului si etc fapte fara scrupule executate de politia Focsani. Nefiind deajuns a fost trimis in judecata pentru fapte penale nefiind vinovat ce poate face?

VRANCEA
Dosare
Informatii detaliate despre dosar
Numãr unic dosar: 15219/231/2011
Înregistrat în data de: 24.10.2011
Obiect dosar: infractiuni privind circulatia pe drumurile publice (O.U.G nr. 195/2002)
Materia juridicã: Penal
Stadiu procesual: Fond
Parti: toma florin : Inculpat
CAI DE ATAC:
Tip actiune Data declarare Cine declara
TERMENE DE JUDECATÃ:
Data Detalii
28/11/2011
Mentionez ca politistul ce la legat cu catusele de un podet stradal a fost dat in judecata si a pierdut in fata lui nefiind gasit vinovat de nimic.
Multumesc Anticipat.
Cel mai recent răspuns: Batrinu Ionut , Consultant resurse umane 10:20, 31 Octombrie 2011
legally_aid a scris:

Si eu spun acelasi lucru, doar persoanele care au parasit masina, luand si cheile, pot depune marturie in favoarea inculpatuui.Altfel, faptele nu se pot proba iar procesul verbal incheiat de politist se prezuma a fi corect incheiat.Pare a fi un abuz daca lucrurile , asa cum le-ati prezentat,reflecta adevarul.Nu conducea ci doar dormea in autoturism, ori infractiunile privind ciruclatia pe drumurile publice nu imi amintesc sa sanctioneze dormitul in autoturism....

ziceati intr-un post anterior ca nu se poate trimite in judecata o persoana nevinovata..ciudata si practica asta...

pentru user:va trebui sa va faceti bine apararea si incercati sa vorbiti cu martorul,sa il motivati cumva sa spuna adevarul..

Domnule Ion Iliescu( sper ca nu sunteti fostul presedinte) , evident ca nu trebuie trimisi in judecata oameni nevinovati, dar stiti cum este, si cel trimis in judecata este prezumat a fi nevinovat pana la ramanerea definitiva a hotararii de condamnare.Faptul trimiterii in judecata nu este o certitudine a vinovatiei.In dreptul penal exista printre alte principii in conformitate cu care se desfasoara , sau asa ar trebui, orice proces penal, si principiul prezumtiei de nevinovatie.Astfel, cu atat mai putin afirmatia a unei persoane ori a mai multora, cum ca X a furat, poate fi adevarata, dupa cum poate fi si o afirmatie mincinosa, calomnioasa, sau facuta pe baza unor data eronate.
Nu conteaza atat de mult ce am spus eu, cel putin nu pentru dvs., eu sfatuiesc userii pe baza datelor prezentate de acestia, si atat de bine cat ma pricep.
La o adica, asa, din pura curiozitate, cum anume credeti ca userul l-ar putea motiva pe martor sa declare adevarul??
depinde :))...eu zic ca legea,altii ar zice ca niste banii...

stimata doamna,haideti va rog sa vedem realiatatea..cred ca stiti foarte bine cate cazuri au fost,de condamnari in romania,si nu numai,,cu executare,unde condamnatul a stat nevinovat si 7 ani in inchisoare,ca dupa aceea sa reuseasca sa demonstreze ca e nevinovat,si sa castige la cedo daune foarte frumusele...

nu trebuie sa ii spunem userului,ca daca se considera nevinovat nu va fi condamnat,mai degraba,daca se considera nevinovat,isi face foarte bine apararea,si are grija sa nu i se talcuiasca probe,atunci nu i s eva intampla nimic.

aceasta este parerea mea,eu va respect,ca pe toti ceilalti de pe forum,si daca nu am dreptate,imi cer scuze.
Dreptatea este pe undeva pe la mijloc.Dar sa nu fim atat de categorici.Daca userul spune tot adevarul, el nu a comis nicio fapta penala.E drept ca nu e chiar firesc sa dormi in masina, in stare de ebrietate, insa prin acest fapt el nu a lezat nicio valoare sociala ocrortita de lege.Eventual , si-a riscat imaginea, mai ales intr-un sat, unde oamenii clevetesc.
Nu contest faptul ca niste politisti plini de zel pot scrie orice neadevar intr-un proces verbal.Si, se pare ca un astfel de proces verbal are ,,greutate,, .
Solutia pe care as vedea-o eu ar fi admiterea depozitiei martorilor care, depunand marturie sub juramant sa fie perfect credibila, iar procesului verbal incheiat sa nu i se atribuie o mai mare credibilitate , mai ales in lipsa probelor etilotest si biologice.Ca atare probatoriul sa fie considerat insuficient, iar in prezenta dubiului, sa se inceteze procesul penal.
De unde stim ca nu va fi asa? Chiar credeti ca statul vrea cu orice pret ticsirea inchisorilor cu oameni nevinovati? Haideti, fiti mai optimist si dvs....
mai era un caz asemanator pe forum,tot asa la prins pe unu dormind beat in masina,ai a fost condamnat.o sa caut topicul.
bineinteles ca nu stim adevarul,si luam situatia de fapt.
va amintesc ca multi mint si sub juramant.credinta nu mai tine decat la tara.

martorii trebuie motivati,pe toate caile posibil.trebuie ca pentru ei sa merite sa spuna adevarul...daca acela e adevarul...

Alte discuții în legătură

Schimbare declaratie la politie ? r0bert r0bert Buna ziua. Acum 2 zile eram la un bar din oras cu niste cunostiinte. Unul dintre ei avea masina si bause in jur de 4 beri si s-a urcat la volan. Ne-am urcat ... (vezi toată discuția)
am condus fara permis Coman vasile Coman vasile sunt un baiat de 17 ani si am condus fara permis si mi s`a intocmit dosar penal doar din declaratiile a 2 martori oculari . Poveste este ca am condus eu si ... (vezi toată discuția)
Permis retinut - alcoolemie la volan aacris aacris Buna seara ,am fost gasit in autoturismul stationt in parcare pe scaunul soferului dormind si beat fiind de catre organele de politie in urma unei sesizari ... (vezi toată discuția)