avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1209 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Fapt penal fara vina trimis in judecata.
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Fapt penal fara vina trimis in judecata.

Buna ziua!
Am si eu un cumatru ce are o problema grava cu politia din comuna unde este rezident. Este detinator a unui magazim alimentar si a unui bar, de aici a plecat totul .
Si-a facut ordine printre clienti in propria curte dar a gresit ca si-a pus politia in cap fiindca a facut dreptate singur. Dar sa nu vorbesc pe langa si sa spun exact esentialul:
- intro seara a plecat de la bar cu un sofer ce il ducea acasasi inca o persoana, pe drum cu masina a avut o problema si sa oprit dar fiind sub influienta alcoolului s-a culcat in masinapa marginea carosabilului si soferul cat si cealalta persoana au plecat acasa impreuna cu cheile masinii.
Un vecin de unde era masina a sunat la 112 si a chemat politia care a venit la cca15-20min dupa ce cumatru dormea in partea dreapta. A venit nervos ca a fost deranjat din somn i-a pus catusele si l-au bruscat chiar daca el nu avea cheile asupra lui si nici nu a condus, dar paradoxul de aici incepe .
A fost dus la probe de sange fara a ii pune etilotest inainate dar a refuzat proba au vrut sa ii ia declaratii fara avocat si fiind sub influienta alcolului si etc fapte fara scrupule executate de politia Focsani. Nefiind deajuns a fost trimis in judecata pentru fapte penale nefiind vinovat ce poate face?

VRANCEA
Dosare
Informatii detaliate despre dosar
Numãr unic dosar: 15219/231/2011
Înregistrat în data de: 24.10.2011
Obiect dosar: infractiuni privind circulatia pe drumurile publice (O.U.G nr. 195/2002)
Materia juridicã: Penal
Stadiu procesual: Fond
Parti: toma florin : Inculpat
CAI DE ATAC:
Tip actiune Data declarare Cine declara
TERMENE DE JUDECATÃ:
Data Detalii
28/11/2011
Mentionez ca politistul ce la legat cu catusele de un podet stradal a fost dat in judecata si a pierdut in fata lui nefiind gasit vinovat de nimic.
Multumesc Anticipat.
Cel mai recent răspuns: Batrinu Ionut , Consultant resurse umane 10:20, 31 Octombrie 2011
ion_iliescu a scris:

daca se considera nevinovat,isi face foarte bine apararea,si are grija sa nu i se talcuiasca probe,atunci nu i s eva intampla nimic.

Eu sunt partial de acord cu ce spuneti in acest topic, insa sa stiti ca este extrem de greu sa eviti ticluirea de probe, mai ales cand acestea sunt produse de ...organele statului sau de cativa "prieteni binevoitori".
Din pacate asta este Romania, se intampla mult prea multe nedreptati in tara noastra (nu ma refer aici strict la subiectul acestui topic) si imi pare rau cand vad ca am ajuns pe locul 2 dupa Turcia la CEDO. Ar trebui tras un semnal de alarma la modul cel mai serios.
Doamna legally_aid spunea ca nu este tocmai firesc sa dormi in masina in stare de ebrietate, sunt de acord cu dansa, insa sa stiti ca eu personal cunosc un caz in care s-a intamplat acest lucru: sotia isi aducea sotul mort de beat de la o petrecere si pt ca acesta din urma refuza sa intre in casa a fost lasat sa doarma pe bancheta din spate.Masina fusese parcata la cativa metri de locuita.Cred ca norocul acestuia a fost ca nu a trecut nici un politist zelos prin zona, altfel ar fi fost in aceeasi situatie cu prietenul userului care a deschis topicul.Ma gandesc ca marturia sotiei ar fi fost greu sa "rastoarne" un proces verbal intocmit de ...organele statului.Posibil sa nu fie asa, insa ma gandesc si la situatia in care intre cei 2 soti situatia nu era tocmai roz si sotia ar fi depus marturie impotriva sotului, incriminandu-l?
De aceea cred ca, in ziua de azi, martorii mai mult incurca decat ajuta, insa deh...este proba importanta in procesul penal.

Imi aduc aminte de un caz mediatizat, in care un vip, la acea ora, nu imi amintesc exact cine era( posibil vreun presedinte de Consiliu Jucdetean) , a adormit , in masina, intr-o intersectie, de asemenea fiind mort de beat, fiind gasit dimineata de politisti,nu am urmarit cazul sa stiu daca a fost in vreun fel sanctionat.Se intampla si la case ,,mai mari,,.
Insa, ideea este ca dormitul in masina , in stare de ebrietate, pe un drum comunal...nu este infractiune la regimul circulatiei rutiere.Chiar daca omul , anterior , condusese, cata vreme nu a fost prins in acea situatie si nu se poate dovedi, nu ar trebui sa i se intample nimic din punct de vedere legal.
Haideti sa va descurc eu cu cate ceva. Martorul nu este in relatii bune cu asa zisul inculpat avand o datorie la acesta de ceva vreme in valoare de 3 sau 4 sute de lei pe care acesta nu i-a restituito. Am incercat la stornarea datoriei in favoarea unei declaratii corecte dar nici acesta nu a fost cu nici un rezultat deoarece acest martor este luat in evidenta politiei in trecut cu ceva spargeri de locuinte si magazine , internari la psihiatrie si 2-3 luni de puscarie deci are ceva in spate dar nimeni nu ia in considerare acestea si acum este protejatul lor .A fost luat de crescut ipe cand avea 1-2 ani in prezent partintii lui adoptivi sunt decedati. de maxim 2 ani s-a linistit dar s-a dat de partea politiei locale in actiunile lor. Politia in acest moment ia pus in vedere cumatrului meu sa nu incerce sa se atinga de el ca o sa il manace puscaria.
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Octombrie 2011
Batrinu Ionut, Consultant resurse umane
tocmai ce ziceam eu.dar nu,ca domnii avocati fara experienta habar nu au ce se intampla in realitate.
Va spun sincer au habar si stiu ce spun dar majoritatea citeaza din legi.

Alte discuții în legătură

Schimbare declaratie la politie ? r0bert r0bert Buna ziua. Acum 2 zile eram la un bar din oras cu niste cunostiinte. Unul dintre ei avea masina si bause in jur de 4 beri si s-a urcat la volan. Ne-am urcat ... (vezi toată discuția)
am condus fara permis Coman vasile Coman vasile sunt un baiat de 17 ani si am condus fara permis si mi s`a intocmit dosar penal doar din declaratiile a 2 martori oculari . Poveste este ca am condus eu si ... (vezi toată discuția)
Permis retinut - alcoolemie la volan aacris aacris Buna seara ,am fost gasit in autoturismul stationt in parcare pe scaunul soferului dormind si beat fiind de catre organele de politie in urma unei sesizari ... (vezi toată discuția)