avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 241 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cedare proprietate intre soti
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cedare proprietate intre soti

Buna seara
va rog am o intrebare
-prin ce act si ce demersuri se fac ca sotul sa-si cedeze partea lui de proprietate sotiei a unui apartament bun comun astfel ca sotia sa devina proprietara pe tot apartamentul.Mentionez ca ambii soti sunt de acord sa faca acest lucru.va multumesc mult pentru raspuns
Cel mai recent răspuns: ContSters4579 , utilizator 22:37, 28 Octombrie 2011
in timpul casatoriei nu se poate
Ba da, se poate. dupa Noul cod civil pot semna o conventie matrimoniala la notar in acest sens.
multumesc mult pentru raspuns dar va rog sa ma lamuriti ce trebuie sa fac(merg la notar fac conventia matrimoniala si dupa aceea tb.sa merg la judecatorie pentru carte funciara sau doar atat. va doresc mult succes ca avocat.
Conventia de lichidare a regimului matrimonial al comunitatii de bunuri va constitui titlul de proprietate al sotiei asupra apartamentului si se va inscrie de notar in cartea funciara.
multumesc mult pt raspuns va doresc putere de munca in continuare

Alte discuții în legătură

Regimul separarii bunurilor Josephine2016 Josephine2016 Buna ziua Sunt casatorita de 5 ani in regimul comunitatii bunurilor. In acest timp am construit impreuna o casa si avem 2 copii dar eu as dori sa schimb ... (vezi toată discuția)
Soțul poate renunța la dreptul de coproprietate la un apartament ... Victor 70 Victor 70 Soțul poate renunța la dreptul de coproprietate la un apartament cumpărat de sotie în timpul căsătoriei, in favoarea soției? (vezi toată discuția)
Diferențe între regimurile matrimoniale ContSters219511 ContSters219511 Care este dferenta cele 3 variante ale regimului matimonial dupa noul cod civil de la 01 oct 20111? - regimul in comunutate de bunuri - regimul in ... (vezi toată discuția)