avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 255 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... contestatie la OCPI fara aprobarea mea
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

contestatie la OCPI fara aprobarea mea

asociatia de proprietari a solicitat un credit guvernamental pentru reabilitarea blocului in care locuiesc iar eu nu mi-am dat acceptul pentru ca valoarea per/ap era foarte mare adica 15443 euro.Acum primesc ipoteca pe ap cu interdictie de instrainare pe durata raporturilor contractuale.Raport contractual care eu nu l-am semnat. Ce sanse de castig am??? imi poate explica cineva
Cel mai recent răspuns: dborsanu , utilizator 16:01, 3 Noiembrie 2011
Daca reabilitarea termica s-a realizat prin contract intre executant=unitatea specializata si beneficiar=asociatia de proprietari,pe cale de consecinta nu este necesar acordul si semnatura dvs
Daca ,hotararea de a executa reabilitarea termica a imobilului prin credit guvernamental are drept temei legal hotararea adunari generale a proprietarilor,nu aveti sanse de castig in eventualitatea unei actiuni in intanta:In temeiul disp art 24 al (4) din L nr 230/2007
Hotararile adunarii generale a a sociatiei de proprietari sunt obligatorii si pentru proprietarii din condominiu care nu au fost prezenti la adunarea generala ,precum si pentru proprietarii care nu sunt membri ai asociatiei de proprietari

Anterior angajarii intr-o eventuala solutionare prin instanta de judecata,verificati cu responsabilitate documentele in baza carora s-a executat reabilitarea termica
OK,DAR SUNT STUDENTA SI NU AM POSIBILITATI DE A PLATI. SA VAND AP.NU MAI POT SAU DACA-L VAND NU RAMAN CU NIMIC DACA EI MA OBLIGA SAPLATESC 15000 EURO.
NU STIU CUM SA PROCEDEZ.NU INTELEG CUM POATE COSTA ASA MULT PTR.UN AP
Dupa cum singura precizati ,nu puteti tranzactiona imobilul
In temeiul disp art 10 din Legea nr 230/2007
Proprietarii au dreptul sa cunoasca toate aspectele ce tin de activitatea asociatiei de propietari si au acces ,la cerere,la orice document al acesteia

Solicitati personal presedintelui de asociatie sa lamureasca aspectele care va suscita interesul
Eventual daca va confruntati cu dezinteres puteti solicita implicarea serviciului specializat din primarie
cota parte a dvs la reabilitarea blocului nu are cum sa coste 15.000 euro, ci mult mai putin. intrebati la asociatie cam cit ar costa partea dvs de cheltuiala.
oricum, sint curios de un lucru cerut prin legea creditelor subventionate pt reabilitare ... exista minim 90% dintre proprietari care au semnat pt finantarea lucrarilor prin credit bancar ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Octombrie 2011
ContSters62736, utilizator
Bancile dau credite numai daca se indeplinesc conditiile lor de creditare, asigurari si paraasigurari ca asociatia va rambursa creditele...

Alte discuții în legătură

Terasa bloc eu.ro eu.ro ce trebuie sa plateasca un locatar de bloc de la et 4 din 10,obligat doar ; 1 hidroizolatie 2 hidro-termoizolatie? (vezi toată discuția)
Reabilitare termica ContSters189595 ContSters189595 cum se procedeaza pt a obtine fondurile de la guvern pt reabilitarea termica a blocului? ce acte trebuiesc de la asociatia de proprietari? facturile ... (vezi toată discuția)
Reabilitare bloc, termopan montat prost dmion dmion Stau intr-un bloc de 10(zece) etaje,eu stand la etajul 9. Acum doi ani blocul a fost reabilitat termic ( polistiren + termopan). Anul trecut au fost cateva ... (vezi toată discuția)