avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... PFA
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

PFA

CA PFA POT BENEFICIA DE INDEMNIZATIA PENTRU CRESTEREA COPILULUI?IN CE CONDITII?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:21, 23 Septembrie 2008
Da! Aveti dreptul la indemnizatie care se acorda persoanelor indreptatite, daca acestea au realizat venituri profesionale supuse impozitului pe venit, potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal (potrivit art. 4 din Norma de aplicare a OUG 148/2005 privind sustinerea familiei in vederea cresterii copilului, cu modificarile si completarile ulterioare).
Gasiti aici mai multe informatii: [ link extern ]
Concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copilului, prevazute de ordonanta de urgenta nr.148/2005, se acorda persoanelor indreptatite, daca acestea au realizat venituri profesionale supuse impozitului pe venit, potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, denumita in continuare Codul fiscal, timp de 12 luni in ultimul an anterior datei nasterii copilului.


Daca ati realizat , timp de 12 luni in ultimul an anterior datei nasterii copilului , venituri profesionale supuse impozitului pe venit atunci veti beneficia de CIC si de indemnizatia lunara prevazuta in acest sens.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatia crestere copil diana_ungureanu diana_ungureanu Buna ziua,sunt angajata cu contract de munca din data de 29 iunie 2009, iar pe data de 10 iunie a.c. am nascut o fetita prematur (la 8 luni), data nasterii ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de crestere si ingrijire copil piron florentina piron florentina sunt asociatul unic si reprezentantul legal al unui s.r.l., indeplinind in acelasi timp si functia de administrator in cadrul firmei cu contract individual de ... (vezi toată discuția)
Dreptul la indemnizatie taky_mika taky_mika dreptul la indemnizatii pt cresterea copilului o au si tatii? (vezi toată discuția)