avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... CEDO
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

CEDO

buna ziua,am o nelamurire,suspendarea exacutarii pedepsei sau suspensarea exacutarii pedepsei sub supraveghere se mai poate primii daca ai deja o suspendare d 1 an si 6 luni?de exemplu sotul meu are 1 an si 6 luni suspendare si 3 luni condamare ,in total 1 an si 9 luni,intrebarea este daca exista vreo lege care sa faciliteze iesirea acestuia din inchisoare,are 6 luni executate si munceste.Inca o intrebare,pentru CEDO trebuie un avocat specializat CEDO sau orice avocat poate face plangere?am inteles ca se poate face lucrul asta in 6 luni de la condamnare,va multumesc,o zi placuta,sper ca m-am exprimat corect si pe intelesul tuturor
Cel mai recent răspuns: biancaiannys , utilizator 22:44, 29 Octombrie 2011
Pentru ca o cerere sa fie admisa la CEDO,printre altele,trebuie ca hotararea atacata,sa fi parcurs toate etapele procedurale si instantele nationale
La CEDO va puteti adresa numai daca s-a incalcat de catre statul roman in drept fundamental prevazut in Conventia Europeana a Drepturilor Omului.

Pentru a formula o plangere catre CEDO trebuie sa vedeti daca sunt indeplinite conditiile de admisibilitate a unei astfel de cereri.

Despre conditiile de admisibilitate gasiti detalii aici:
www.avocatnet.ro/content/con...

www.avocatnet.ro/content/for...


Stimată doamnă,
vă răspund la întrebarea privind CEDO.

Redactarea unei plângeri se poate face de oricine, inclusiv de către parte, personal.

Problema se pune asupra calității plângerii, mai ales că CEDO nu este o instanță de recurs la nivel european, ci de constatare a încălcărilor drepturilor apărate de Convenție și Protocoale adiționale, astfel acțiunile CEDO având un tipic aparte.

Ca glumă, problema cu avocații specializați se poate raporta la Legile lui Murphy: Un expert este un om care știe din ce în ce mai mult, despre din ce în ce mai puțin, până când ajunge să știe absolut totul despre nimic.

Cu stimă.
va multumesc foarte mult pentru raspunsuri,ca o complectare,da s-au parcurs toate etapele,judecatorie,tribunal,curtea de apel,inclusiv contestaie in anulare,si da s-au facu o serie de greseli la condamnare,condamnandu-l in lipsa,fara a fi citat,dupa s-a revocat condamnarea dar s-a mentinut starea de arest,dupa o contestatie la executare am primit punere in libertate daca tribunalul nu face recurs in 10 zile dar in a 7 zi era recursul la curtea de apel si a creut termen pentru angajare avocat,i s-a refuzat acest drept punandu-i-se un avocat din oficiu cu care el nu a fost de acord si i-au scazut sentinta de la 8 luni cat fusese initial la 3 luni,condamnarea sa fiind pentru refuz la recoltarea probelor biologice,dar practic el a fost lasat p holurile spitalului singur si eu fiind insarcinata pe atunci,avand probleme cu sarcina am fost internata la spital,l-am sunat si atunci a plecat de acolo,politia a pus 2 martori care nici nu exista la evidenta populatiei,consider ca sunt suficiente motive pentru o plangere la CEDO

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa fac plangere la cedo! EUlavy EUlavy Se pare ca nu am nicio sansa cu justitia din Romania si veau sa ma plang la CEDO! Pe scurt cazul meu si rog o parere obiectiva: am fost condamnat definitiv ... (vezi toată discuția)
Cum se obtine documentatia necesara unei plangeri la cedo ? ninelus ninelus As dori sa stiu de unde se obtin informatii si de unde se obtin eventuale formulare necesare depunerii unei plangeri la CEDO ( doar in Bucuresti ) (vezi toată discuția)
Caut avocat pt cedo NikyRadu NikyRadu Caut urgent un avocat/a bun specializat in accidente rutiere pentru Cedo (vezi toată discuția)