avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 695 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Vreau sa fac plangere la CEDO!
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Vreau sa fac plangere la CEDO!

Se pare ca nu am nicio sansa cu justitia din Romania si veau sa ma plang la CEDO! Pe scurt cazul meu si rog o parere obiectiva:
am fost condamnat definitiv pentru folosire ilegala a ciocanului silvic de marcat si fals sub semnatura privata;in ce priveste primul capat al conamnarii,s-a dispus anularea carnetului de inventar al arborilor marcati, iar eu sa platesc un prejudiciu de 50.000 ron, fara a tine cont de ceea ce inseamna acest lucru (in urma marcarii acelor arbori a rezultat un volum de lemn scos la licitatie,adjudecat,platit si apoi taiati arborii; anularea carnetului inseamna anularea tuturor acestor etape,adica anularea licitatiei publice,restituirea contravalorii lemnului si implicit repunerea acelor arbori in padure;adica acei arbori sa redevina netaiati!?).Oare niciun magistrat nu realizeaza ce inseamna o astfel de pronuntare??
Referitor la celalat capat al condamnarii spun doar atat: Eu nu am fost nicio clipa cercetat pentru acea semnatura , ci o alta persoana careia i s-a facut expertiza grafologica.Acea persoana s-a dovedit a fi nevinovata, eu nu am fost cercetat (doar mi s-a adus la cunostinta ca sunt cercetat pentru acel fals si ca i se va face expertiza sotiei mele ), dar cu toate acestea am fost condamnat pentru fals. Curtea de Apel a mentinut sentinta data de Judecatorie - DEFINITIVA.
Vreu sa ma plang la CEDO,insa vreau sa stiu daca am sanse .
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:55, 15 Octombrie 2011
Stimate domn,

În ceeea ce privește o plângere CEDO, problema șanselor dvs nu poate fi analizată după o descriere sumară a celor întâmplate.

Curtea Europeană a Drepturilor Omului, nefiind o instanță de recurs la nivel european, nu analizează cauza decât sub aspectul încălcării drepturilor și a libertăților apărate de Convenția Europeană.

Astfel, deși pot spune că o acuzație penală se încadrează în art. 6 alin 1 al Convenției, care protejează dreptul la un proces echitabil și în privința temeiniciei oricarei acuzatii în
materie penala
, este cale lungă în identificarea practică a eventualelor încălcări ale acestui drept și în a face apărări în acest sens. Pot fi, de asemeni, și alte drepturi încălcate...

Este, obligatoriu, deci, să consultați un specialist.

Cu stimă.
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Octombrie 2011
andreigrigoriu, moderator
Poate ca judecatorii nu au inteles ce ati vrut sa le transmiteti.

Ar trebui sa precizati exact de drepturi fundamentale v-au fost incalcate.

Din cate s-ar intelege este vorba doar de un prejudiciu de 50 000 roni deoarece nu s-a inteles ca nu este vorba de un prejudiciu.

Cat priveste condamnarea penala fara analizarea tuturor actelor de la dosar este greu de spus ceva.

asta inseamna ca trebuie sa las lucrurile asa??? doar pentru ca instantele din tara nu pricep anumite lucrari din domeniu? (sa nu mai spun ca nu stiau ce inseamna "reprezenttii M.A.D.R"); sau pentru ca au afirmat ca ,desi eu si cei care au declarat in proces in favoarea mea avem aceleasi studii cu expertul judiciar - silvice - expertul are mai multa credibilitate in fata instantei,chiar daca acesta a fost condamnat de 3 ori pentru conducere sub infuenta alcoolului????? o condamnare a primit-o chiar la judecatoria care m-a condamnat si pe mine !! si culmea: a fost implicat intr-un accident rutier avand permisul suspendat tot pentru alcoolemie, chiar in ziua cand era asteptat sa mai fabrice o expertiza ca in cazul meu.
Unde e dreptatea in justitia romana?
Nu v-a spus nimeni ca trebuie sa lasati lucrurile asa .. dvs aveti dreptul sa depuneti o plangere la CEDO daca considerati ca v-a fost incalcat unul din drepturile fundamentale prevazute de Conventia Europeana a Drepturilor Omului ...

Termenul de a sesiza CE DO pentru incalcarea unor drepturi prevazute de Conventia Europeana este de 6 luni de la epuizarea cailor de atac interne, incepand cu data deciziei interne definitive, potrivit art. 35 din Conventie.

Mai multe detalii despre sesizare CEDO gasiti aici:
www.avocatnet.ro/content/for...

www.avocatnet.ro/content/con...

www.avocatnet.ro/content/for...


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces litigii munca ionica1 ionica1 Buna seara.Am avut un proces - litigii de munca- care s-a terminat de judecat la curtea de apel, cu raspuns nefavorabil mie.As dori sa stiu daca ma adresez ... (vezi toată discuția)
Cedo biancaiannys biancaiannys buna ziua,am o nelamurire,suspendarea exacutarii pedepsei sau suspensarea exacutarii pedepsei sub supraveghere se mai poate primii daca ai deja o suspendare d ... (vezi toată discuția)
Plangere la cedo marinescu112233 marinescu112233 Buna ziua.Am avut un srl,la care am cesionat partile sociale in 2009,in 2010 srl a intrat in insolventa si am fost chemat si eu in proces.Prin sentinta data de ... (vezi toată discuția)