avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 775 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Experienta în domeniu pentru susþinerea examenului ...
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Experienta în domeniu pentru susþinerea examenului pentru consilieri de proprietate intelectuala

Buna ziua! Imi poate explica cineva mai clar despre ce este vorba cu acei 3 ani de experienta necesari pentru a da examen la consilieri de proprietate intelectuala?? Din lege nu am inteles ca daca vrei sa devii consilier trebuie sa dai examen ... iar ca sa dai examen iti trebuie 3 ani de experienta ca si consilier :O Cum sa fii consilier si sa ai experienta daca anterior nu ai promovat examenul?? :stunned:
Cel mai recent răspuns: Cabinet de proprietate industriala RALUCA ARDELEANU , Consultant proprietate industriala 18:08, 30 Octombrie 2011
Buna seara, cei trei ani de experienta se pot face in cadrul unei firme - daca ati lucrat in domeniul proprietatii industriale pentru acea firma. De exemplu: lucrati in cadrul companiei X si - printre altele - va ocupati si cu rezolvarea problemelor in domeniul PI , respectiv: depuneti marci spre inregistrare pentru companie, desene/modele industriale , inventii etc. In momentul in care va inscrieti pentru examen la OSIM respectiva companie la care lucrati va emite o adeverinta din care sa rezulte ca timp de 3 ani v-ati ocupat de problemele de PI de acolo. Sau, lucrati in cadrul unui cabinet de PI, deja existent, si acel cabinet va va da adeverinta de care aveti nevoie.
Pentru a deveni consilier in proprietate industriala trebuie sa dati examne la OSIM - care se organizeaza de obicei de 2 ori pe an. Apoi, cu diploma obtinuta trebuie sa va inscrieti in Camera Nationala a Consilierilor in Proprietate industriala din |Romania (CNCPIR). Apoi veti fi inscris pe listele de consilieri recunoscute de OSIM si Camera - pentru a putea profesa in mod legal.
(editat)
Mult succes!
Ultima modificare: Luni, 31 Octombrie 2011
Iuliana Cermak, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consilier european proprietate industrialã monik monik buna ziua, ce este mai exact acest consilier in PI si cum devii unul? multumesc (vezi toată discuția)
Avocat consilier in proprietate industriala monik monik buna ziua! o persoana care e avocat colaborator cum poate desfasura activitatea de consilier PI? poate incheia contract de munca pentru a fi consilier ... (vezi toată discuția)
Daca vrei sa lucrezi la un cabinet de de patente si inventii Pink_Martini Pink_Martini Daca vrei sa lucrezi la un cabinet de de patente si inventii unde te poti adresa, sa iti depui CV? Am citi ca in astfel de birouri sint si avocsti dar si ... (vezi toată discuția)