avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Contract leasing + Taxa vamala, accize, comision vamal ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Contract leasing + Taxa vamala, accize, comision vamal si dobanzi

Buna,
Am cumparat o masina(Toyota) in leasing prin Unicredit Leasing in 2006 mai precis 1.12.2006 si am lasat taxa reziduala in ultima factura. Cand am cumparat masina mi s-a spus ca avantajul contractului de leasing e: "ca nu platesti taxe vamale", acest lucru fiind spus verbal si trecut de mine in scris pe contract. Cum s-au facut 5 ani de la cumparare am primit intr-o singura luna 3 facturi(prima fiind rata lunara, a doua taxa reziduala, iar a treia cea care nu am inteles-o e taxa vamala, accize, comision vamal si dobanzi).
Problema este ca nu ni s-a spus de aceste taxe care sunt destul de ridicate si nu inteleg cum pot cere ceva ce au zis ca nu se plateste.
Intrebarea este: Daca nu inmatriculez masina in Romania trebuie sa mai platesc taxele vamele ?, sau pot sa o cumpar asa fara placi.
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: tokosgyuszi , utilizator 11:22, 21 Februarie 2012
daca masina dvs este fabricata in japonia - platiti taxe vamale. Daca este fabricata in europa, nu platiti asemenea taxe.
buna,deci daca masina nu este fabricata in japonia atunci ne se plateste comision vamal? taicamiu are un chevrolet aveo cu un motor de 1200 cm si anul acuma expira ratele de plata leasing si are de plata comision vamal 2800 de lei,mi se pare o suma cam mare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxe vamale pentru importul de motociclete Vreau sa-mi aduc o motocicleta sh si nu stui care sunt taxele vamale accize etc. Stie careva une pot gasi toate lucrurile astea? (vezi toată discuția)
Plata taxei vamale in caz de dauna totala ! Ana.Piticu Ana.Piticu In anul 2005 am achizitionat prin firma de leasing di-bas auto un chevrolet kalos.In urma cu 3 luni mi.a fost lovita masina(nu a fost vina mea).A fost ... (vezi toată discuția)
Contract leasing cristitotora cristitotora Sunt reprezentantul unei societati comerciale care a achizitionat in anul 2006 un autoturism hyundai coupe in leasing. Cand am semnat contractul am achitat ... (vezi toată discuția)