avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare proprietate

Buna ziua, daca eu detin 3/4 dintr-un imobil, si o alta persoana detine restul de 1/4 , legal, persoana care detine 1/4 poate sa vanda partea ei? sau are dreptul doar daca detine cel putin 1/2 ? sau cu acordul meu, care detin mai mult decat ea?
Multumesc anticipat.
Cotele parti ideale de proprietate sunt fractii care se aplica asupra " fiecarei molecule" din bunul aflat in indiviziune. Operatiunea partajului materializeaza in parti din bun sau bunul intreg sau sulta aceste cote exprimate in modul aratat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare despre mostenire (si posibilitatea de vanzare ) Vali2 Vali2 Buna seara, Parintii mei detineau in comun o proprietare, pt care, dupa moartea tatalui s-a facut succesiune. Mie si fratelui meu ne-a revenit cate 1/8 iar ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren extravilan fara iesire din indiviziune cyan cyan Situatia se prezinta astfel, un teren de 6 ha extravilan cu cadastru, arendasul a cumparat 3 ha de la mostenitorii unui proprietar iar mostenitorii celuilalt ... (vezi toată discuția)
Mostenire mariabudriga mariabudriga Detin dupa sotul meu decedat, 1/8 dintr-un teren si 1/8 dintr-o casa. Restul pana la 100% il detin cei trei frati ai acestuia. Eu locuiesc in aceasta casa. ... (vezi toată discuția)