avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 382 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Nerespectarea CIM si abuzuri
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Nerespectarea CIM si abuzuri

Sunt angajat la o firma de curierat din Bucuresti dar cu punct de lucru la Tulcea.De cateva zile unul dintre sefi imi spune sa-mi dau demisia, caci ei vor sa faca restructurari si reorganizari si nu vor ca ei sa ma concedieze , ci eu sa imi dau demisia.Dar eu nu vreau sa demisionez si le-am spus acest lucru.Dupa aceasta au inceput sa faca abuzuri , in sensul ca in afara salariului minim pe economie imi plateau si un fel de prima , prima pe care acum nu mi-o mai dau.Le-am spus ca voi munci doar 8 ore a cate 5 zile, asa cum este scris in CIM, si ei mi-au spus ca ma vor da afara daca nu muncesc si sambata . Nu vor sa imi plateasca orele suplimentare de sambata .
Ce pot face? Fac o reclamatie la ITM?
Cel mai recent răspuns: Eu.Ro.Lex & Av. Martin Vasile Emil , Avocat 17:05, 23 Septembrie 2008
1. Da, puteti face o sesizare la ITM.
2. Mai bine sa va concedieze ei, ca asa puteti beneficia de indemnizatie de somaj si, din partea angajatorului, de niste bani, conform Contractului colectiv de munca, daca il au. Daca nu, conform Contractului colectiv de munca unic la nivel national.
3. Nu va dati dvs. demisia!
Va sugeram sa va tineti intocmai si la fix de CIM si sa atentionati ITM.
E normal sa incerce sa va faca sa va dati demisia.Pentru ei e mai simplu daca va dati demisia, altfel au obligatii fata de dumneavoastra.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Patronul ma obliga sa imi dau demisia ca sa nu pot primi somaj bociu bociu buna as vrea sa stiu si eu ce sa fac in acest caz;am fost dat afara de patron pt c nu am vrut sa mai fac ore suplimentare,programul de lucru era de la 7-17,dar ... (vezi toată discuția)
Seful incearca sa ma oblige sa demisionez moreno moreno In ziua de vineri 17 06 2011,ajuns la locul de munca,sunt intampinat de portar spunand ca patronul,i-a spus sa nu imi mai permita accesul in incinta societatii ... (vezi toată discuția)
Demisie Dana Dav Dana Dav Suntem cativa angajati tesa intr-o firma, iar incepand cu luna august 2010 angajatorul ne obliga sa trecem la 4 ore(modificand C.I.M). Va rog sa ne ... (vezi toată discuția)