In actiunea de micsorare pensie de intretinere deschisa de fostul meu sot s-a dat o noua amanare si printre motive unul este urmatorul:
Se va cita reclamantul cu solicitarea să depună un răspuns din partea societăţii din Germania in sensul dacă are cu această societate contract de muncă, contract de colaborare, sau alte raporturi juridice de muncă, dacă figurează ca având venit, sub sanctiunea suspendării cauzei conf.art 155 ind 1 c.pr.civ
Eu, prin intampinarea facuta am cerut sa fie obligat sa plateasca pensia de intretinere si pt venitul din strainatate, pe care nu l-a declarat si pt care nu a platit niciodata nimic.
Avand in vedere ce i s-a cerut, este posibil sa se stabileasca o noua pensie sau doar o sa i se respinga actiunea? Si nu-mi dau seama de ce trebuie sa aduca el datele de la angajator si nu s-au cerut de instanta?
Ma puteti ajuta cu o parere?
Intrucat in intampinare ati cerut majorarea pensiei, aceasta poate fi calificata ca fiind o cerere reconventionala. In dovedirea cererii reconventionale, solicitati instantei emiterea unei adrese catre angajatorul sotului pentru a comunica veniturile sale.
Daca reclamatul nu isi indeplineste obligatia stabilita de instanta de a depune relatii de la societatea din Germania, instanta poate suspenda judecata, caz in care trebuie sa solicitati disjungerea cererii reconventionale si judecarea separat a acestei cereri. Suspendarea actiunii reclamantului nu va afecteaza daca se pronunta disjungerea.
La urmatorul termen, in functie de ce face reclamatul - depune sau nu relatiile solicitate - solicitati suspendarea actiunii principale, daca nu depune si disjungerea cererii dvs.
Daca depune relatiile solicitate, va continua judecata atat pe actiunea principala, cat si pe cererea reconventionala.
Va rog din nou sa ma ajutati, daca puteti! Vineri am avut termen si s-a dat un alt termen peste doua saptamani, motivul fiind:
Solutie: lipsă de procedură cu pârâta
Eu sunt parata pt ca actiunea a fost deschisa de el ca sa micsoreze pensia. Dar eu am cerut de la inceput sa se ceara veniturile din strainatate si sa se stabileasca pensia calculata la acestea. La termenul de vineri el trebuia sa aduca veniturile si nu inteleg solutia. Ce inseamna, ca nu a adus veniturile? De ce lipsa de procedura cu mine? Ce trebuia sa fac eu?
Va rog sa ma ajutati daca puteti!