Daca virez bani din contul firmei personale, catre contul unei alte persoane fizice, pentru a cumpara un bun, se considera retragere de dividende si se supune impozitarii aferente, de 16%?
Este legala, dpdv fiscal, virarea banilor de la firma, direct la o persoana fizica, fara alte demersuri contabile, sau de alta natura?
Nu este legal sa folositi banii societatii astfel.Aceasta cheltuiala va fi anulata de catre organele de control si nu este deductibila.Platile se fac in baza unor documente contabile ,nu asa .Vedeti ca nu este legal,astfel incat eu apreciez ca puteti sa remediati aceasta greseala contabila ,incarcandu-va cu suma de bani in cauza.Eventual persoana sa va vireze banii in contul societatii(cred ca este mai bine asa).
Poate nu am reusit sa pun problema asa cum am gandit-o:
NU intentionez ca acest virament sa fie tratat ca o cheltuiala deductibila. Eu chiar vreau sa achizitionez un bun, in interes personal, in folos personal, din profitul acumulat in contul firmei.
Pe scurt, vreau sa scot dividende si sa le cheltuiesc pentru mine personal. Acest lucru este supus impozitarii cu 16%, din cate stiu (va rog, corectati-ma daca ma insel).
Nu sunt sigur de faptul ca plata direct din contul firmei este legala. Mai trebuie efectuate alte operatiuni contabile, etc? Sau pot sa-mi cumpar bunul direct din contul firmei, urmand sa virez catre stat impozitul de 16% din suma extrasa?