avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 828 soluții astăzi

Când cotele de TVA se schimbă peste noapte... cum supraviețuim fără să greșim? Sesiune aplicată alături de Delia CataramăVezi agenda și participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... S.R.L. Neplatitor T.V.A. cu 3%
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul microîntreprinderilor

S.R.L. Neplatitor T.V.A. cu 3%

In afara de deducerile care le efectuez pe acest SRL cu cheltuielile uzuale, vreau sa cunosc daca restul de bani care imi raman in contul firmei dupa achitarea acestui 3% pot sa-i cheltuiesc ca si bani de buzunar
Sa cumpar un costum, sosete, medicamente sau alte produse care ies din cei 2-3% protocol?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Contabilitate sector 4 evoCONTA , Contabil 18:13, 1 Aprilie 2014
NU. Sunt in continuare banii firmei. Ii puteti folosi in interes personal doar dupa ce primiti dividende si platiti 16% impozit pe dividende.
Sau puteti folosi contul 455;)
Contul 455-In limita a 5000 euro-desi eu raman prudenta la o astfel de operatiune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot inchide soldul respectiv? iuli-ana iuli-ana in urma controlului avut ni s-a sugerat sa vindem barca pe care o detinem (era folosita de patron pt. protocol) problema mea este ca valoarea ei este de ... (vezi toată discuția)
Achizitie bunuri personale din contul firmei ContSters156394 ContSters156394 Daca virez bani din contul firmei personale, catre contul unei alte persoane fizice, pentru a cumpara un bun, se considera retragere de dividende si se supune ... (vezi toată discuția)
Restituire aport personal SimionChis SimionChis Buna ziua, am facut ceva plati prin transfer bancar catre cateva persoane fizice. Firma este un srl -prestari servicii - ( markering, turism , targuri si ... (vezi toată discuția)