avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Vreau sa-mi dau in judecata seful
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Vreau sa-mi dau in judecata seful

Sunt un functionar public si ma confrunt cu o problema privind seful meu. Serviciul meu se desfasoara la 8 ore din care foarte multe ture le am in schimbul trei,respectiv pe timpul noptii,unde beneficiez de spor de noapte in intervalul orar 22.00- 06.00.De la inceputul anului 2011 pana in prezent,respectiv luna octombrie 2011, am avut serviciul schimbul 3 in intervalul orar 21.00 - 05.00,dispus de seful meu prin registrul de servicii intocmit de acesta.In luna octombrie 2011 ne-a fost adus la cunostinta de compartimentul financiar ca trebuie sa returnam sporul de noapte de la inceputul anului 2011,respectiv sporul unei ore din fiecare noapte de serviciul schimbul 3 deoarece nu am lucrat in intervalul orar 22.00 - 06.00 asa cum prevede dispozitiile in vigoare.S-a trecut la fapte,respectiv pe luna octombrie 2011 s-a tras din salariul pentru o parte din orele care nu s-au incadrat in schimbul 3,respectiv s-a considerat ca pe timpul noptii s-a lucrat doar 7 ore si in consecinta s-au tras bani urmand sa se recupereze intraga suma de la inceputul anului pana in prezent.Rugamintea mea este sa ma indrumati cum pot sa il dau pe sef in judecata,deoarece el a intocmit acest program in schimbul 3 care a dus la diminuarea sporului de noapte.
Cel mai recent răspuns: mihaicalinescu2005 , utilizator 19:32, 3 Noiembrie 2011
cu japca,ne-a spus verbal ca vom lua in fiecare luna cu o anumita suma de bani mai putin pana la recuperarea intregii creante...
:)atunci, actionati institutia in judecata si aveti castig de cauza 100 %. sumele care s-au incasat necuvenit, se recupereaza in baza unei decizii scrise, nu povesti...
@mihaicalinescu2005

M-ati terminat. Chiar 100%? :)

Incercam o motivare in fapt a actiunii, sa vedeti ca nu merge? Eu asa zic. Mi-am dat seama ca totul este ilegal, am si scris in mesaj. Insa utilizatorul nu poate povesti tot instantei fara sa atinga si partea cu "am lucrat de la ora x la ora y pentru ca asa a dispus seful, am primit si spor pentru orele lucrate, dar pe sef nu l-am reclamat". Asta-i motivarea pe scurt. B-)
:)depinde cat de jmechereste formulezi actiunea...si cat is de timpiti aia de-i reclami....
in principiu, legea nr.188/1999 prevede ca :
ART. 85
(1) Repararea pagubelor aduse autorităţii sau instituţiei publice în situaţiile prevăzute la art. 84 lit. a) şi b) se dispune prin emiterea de către conducătorul autorităţii sau instituţiei publice a unui ordin sau a unei dispoziţii de imputare, în termen de 30 de zile de la constatarea pagubei, sau, după caz, prin asumarea unui angajament de plată, iar în situaţia prevăzută la lit. c) a aceluiaşi articol, pe baza hotărârii judecătoreşti definitive şi irevocabile.
(2) Împotriva ordinului sau dispoziţiei de imputare funcţionarul public în cauză se poate adresa instanţei de contencios administrativ.

daca eu, gigel...ma duc la instanta si reclam ca mi s-o luat bani din salariu, fara dispozitie pe care s-o pot contesta( deci, reclam ca banii nu s-or luat legal), cred ca am sanse de castig.bineinteles....institutia n-are decat sa urmeze procedura legala pe urma....si-atunci, m-am ars, dar asta, abia a doua oara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ore de noapte fara spor Dragomir1 Dragomir1 Lucrez in armată și am un program de 24 cu 72 liber,dar nu primesc nici un spor de noapte,ai legal așa ceva? Cum as putea sa beneficiez de sporul de noapte ... (vezi toată discuția)
Calcul spor ore de noapte mocanuarc1 mocanuarc1 Modul de calcul al sporului de noapte pentru functionari publici(MAI). As vrea sa ma lamureasca si pe mine cineva in legatura cu modul de calcul al sporului ... (vezi toată discuția)
Recuperare ore suplimentare mirela rotaru mirela rotaru Buna ziua, as avea o intrebare: ca functionar public, lucrez in ture :12 ore zi - 24 ore liber si 12 ore noapte - 24 ore liber. orele suplimentare se ... (vezi toată discuția)