avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... desprindere de asociatie o singura scara
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

desprindere de asociatie o singura scara

cum se desprinde o scara de la o asociatie de prop. avand datorii catre asociatie . asociatia are datorii numai la un singur furnizor cet bacau
presedintele noii asociatii este dat spre executare silita de catre asoc noastyra pentru neplata datoriilor .
intrebare : cum trebuie sa procedam ?cu datoriile pe care le au
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 13:58, 31 Octombrie 2011
In cea ce priveste dorinta dv. de a va constitui in asociatie separata acest lucru este posibil cand fiecare tronson este contorizat individual , pentru a putea factura separat consumurile de apa calda , apa rece ,caldura , gaz si energie electrica .


Iar in cazul datoriilor asociatiei de baza nu au fost achitate catre furnizori , astfel furnizorul nu va va face separarea .

Art. 5. - (1) Asociatia de proprietari se infiinteaza prin acordul scris a cel putin jumatate plus unu din numarul proprietarilor apartamentelor si spatiilor cu alta destinatie decat aceea de locuinta, din cadrul unei cladiri. Acordul se consemneaza intr-un tabel nominal, anexa la acordul de asociere.
(2) In cladirile de locuinte cu mai multe tronsoane sau scari se pot constitui asociatii de proprietari pe fiecare tronson ori scara in parte numai in conditiile in care nu exista o proprietate comuna aferenta tronsoanelor sau scarilor care nu poate fi delimitata.
(3) Daca este cazul, asociatiile de proprietari infiintate pe scari sau tronsoane de cladire isi reglementeaza intre ele raporturile juridice cu privire la aspectele tehnice comune acestora, printr-o anexa la acordul de asociere.
Art. 6. - (1) Cererea pentru dobandirea personalitatii juridice a asociatiei de proprietari impreuna cu statutul, acordul de asociere si procesul-verbal al adunarii generale de constituire se depun si se inregistreaza la organul financiar local in a carui raza teritoriala se afla cladirea.


Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/art... .
Presedintele este restantier la asociatie?

O scara se poate separa de asociatia-mama, creandu-si propria asociatie, asa cum s-a spus mai sus in conditiile in care aveti contoare separate la utilitati, intrucat una din conditiile crearii unei asemenea asociatii este avizul furnizorilor. Acestia va vor da avizul daca constata ca au cum sa factureze separat consumurile.

Pe de alta parte constituiti o comisie comuna din reprezentantii vechii asociatii si cativa proprietari de pe scara care vrea sa se separe si intocmiti o conventie scrisa cum intelegeti sa va platiti datoria catre furnizor, fiecare in parte, dupa constituirea noii asociatii.
In rest, aveti un ghid de infiintare a asociatiei de proprietari pe care il gasiti in primul topic din sectiunea noastra intitulat Documentatie specifica asociatiilor de proprietari.
Dupa ce se infiinteaza noua asociatie, se procedeaza la recunoasterea datoriilor de catre fiecare proprietar( in ceea ce il priveste pe fiecare in parte), confirmate si de furnizorii de servicii si abia apoi incheierea unei conventii scrise de preluare a datoriilor. Altfel se incurca treaba.
Ultima modificare: Luni, 31 Octombrie 2011
johnpescar, utilizator
Furnizorul nu da avizul asociatiei care vrea sa se infiinteze daca nu vine cu protocolul, conventia sau cum s-o numi, departajata pe scari, in care se recunosc restantele catre furnizor, astfel incat la prima facturare furnizorul sa-i prevada in factura si restanta asumata conform acestui protocol.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociatie de proprietari contor comun 2 scari mirelahanganu mirelahanganu Buna ziua,va rog frumos sa-mi spuneti daca cumva este ilegal sa faci asociatie de proprietari pe un singur tronson dintr0un bloc cu 5 tronsoane. Adica blocul ... (vezi toată discuția)
Desprindere de asociatia mama 123321123 123321123 BUNA ZIUA! NE CONFRUNTAM CU URMATOAREA PROBLEMA: -NE-AM INFIINTAT CA ASOCIATIE DE PROPRIETARI PE O SCARA DE BLOC CU O PARTE DIN ... (vezi toată discuția)
Infiintare asociatie de proprietari enen enen Vreau sa stiu, in cazul infiintarii unei Asociatii de Proprietari prin separare de scari, pe 2 scari (din 4), cate apartamente trebuie sa-si dea acordul ? ... (vezi toată discuția)