Am nevoie de o lamurire in privinta urmatoarei situatii:
Bunica mea doreste sa imi faca act de donatie pentru apartamentul ei pentru ca tatal meu sa nu il poata vinde dupa decesul ei, iar apartamentul sa imi revina mie dupa moartea ei. In actul de donatie se vrea introducerea unei clauze in care si ea, dar si tatal meu sa aiba "drept de locuinta" sau ceva de genul asta. Adica doreste sa se asigure ca nimeni nu o va da afara din casa ei pe timpul vietii si ca nici pe tatal meu nu il pot da afara din casa dupa decesul ei. (nu ca s-ar pune problema din partea mea, insa nu putem fi sigure de intentiile tatalui meu)
Bunicul nu mai traieste, tatal meu este singurul ei copil iar eu sunt singura ei nepoata, nu mai am frati.
Intrebarea mea este urmatoarea:
Exista posibilitatea ca tatal meu sa semneze o declaratie notariala cum ca nu va avea pretentii de mostenire (sau cum se numeste) dupa moartea bunicii mele? Intreb asta deoarece am inteles din alte surse ca tatal meu poate ataca in instanta actul de donatie si ma poate da in judecata, dupa moartea bunicii. Am inteles ca e ceva mentionat in Codul Civil de drepturile copilului.
Daca se face acul de donatie pe numele meu, dupa moartea bunicii ce se intampla? Trebuie sa fac anumite demersuri ca sa trec imobilul pe numele meu? Sau la ce sa ma astept mai precis?
Va multumesc anticipat si imi cer scuze in avans daca nu am explicat situatia foarte clar.
buna ziua.
dar succesiunea dupa bunicul s-a dezbatut?
cel mai sigur act pe care bunica dvs. il poate incheia cu dvs. este actul de vanzare-cumparare, cu rezervarea dreptului de abitatie pentru bunica si tatal dvs.
in cel mai rau caz, daca vor interveni neintelegeri intre dvs. si tatal dvs., dansul va trebui sa dovedeasca ca nu ati platit contravaloarea imobilului.
Mostenire
ContSters139791
Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta. Tatal meu a decedat. Bunica paterna mi-a instrainat apartamentul sau in timpul vietii printr-un contract ... (vezi toată discuția)